Henkilötietojen käsitteleminen Omassa

Henkilötietojen käsitteleminen Omassa

Käsittelemällä vapaaehtoisten tietoja turvallisesti, luotettavasti ja tarkoituksenmukaisesti varmistamme osaltamme, että Suomen Punaisen Ristin toiminta on eettistä ja Punaisen Ristin periaatteiden mukaista. Tietojen käsittely Oma Punaisessa Ristissä on henkilötietolain alaista toimintaa eli vapaaehtoisten tietojen tarkasteluun tulee aina olla jokin hyvä syy ja tietoja tulee kohdella yksityisyyden suojaa kunnioittaen.

Oma Punainen Risti auttaa meitä käsittelemään vapaaehtoisten henkilötietoja tietoturvallisesti, sillä lähtökohtaisesti Omaa käyttämällä tiedot on salattu tietosuojalain edellyttämällä tavalla. Merkittävä osa tietosuojasta muodostuu kuitenkin siitä, miten me ihmiset käsittelemme vapaaehtoisten tietoja Omassa.

Kun sinulle myönnetään Omaan J1- tai J2-käyttöoikeustaso tai toimintaryhmän vetäjän oikeudet, on sinulla velvollisuus myös kunnioittaa muiden vapaaehtoisten yksityisyyttä ja varmistaa, että heidän tietonsa pysyvät turvassa.

J1- ja J2-vastuuvapaaehtoisen muistilista

  • Muista, että kaikki Oman kautta näkemäsi tiedot vapaaehtoisista ovat luottamuksellisia.
  • Tarkastele vain niitä tietoja, joita oikeasti tarvitset ja jotka ovat vastuuvapaaehtoisena toimimisen kannalta olennaisia.
  • Huolehdi oman käyttäjätilisi turvallisuudesta
  • Valitse turvallinen salasana - esimerkkejä turvallisen salasanan luomiseen löydät Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskuksen Pidempi parempi -salasanalingosta.
  • Älä luovuta salasanaasi muille
  • Älä käytä automaattista sisäänkirjautumista tai tallenna salasanaasi selaimeen ja muista kirjautua ulos Omasta.

 

Lisätietoja

https://rednet.punainenristi.fi/tietosuoja