Tule mukaan Nälkäpäivään!

Henry Penttilä
Kuvaaja: Henry Penttilä
"Pyhärannan Korpiankkurit valmistautuvat iloisesti Nälkäpäivään"

Nälkäpäivänä kerätään katastrofien varalle sekä kotimaahan että ulkomaille

Nälkäpäivää vietetään tänä vuonna 38. kertaa torstaista lauantaihin 20.–22.9. Tänä aikana voit nähdä kaikenikäisiä, iloisia kerääjiä punaisissa liiveissään kaduilla ja kauppojen edessä. Varoja kerätään Punaisen Ristin katastrofirahastoon, joka mahdollistaa nopean avun katastrofitilanteissa sekä kotimaassa että ulkomailla.

Apua kotimaassa

Punaisen Ristin katastrofirahastosta autetaan äkillisen katastrofin uhreja niin kotimaassa kuin ulkomailla. Vuoden 2017 aikana Varsinais-Suomen piirin alueella oli 10 tulipalon seurauksena toteutettua kotimaan avun avustustehtävää, joissa autettiin yhteensä 34 henkilöä. Näissä tilanteissa katastrofirahaston varoja käytetään esimerkiksi hätämajoituksen, uusien vaatteiden, hygienia- ja ruokatarvikkeiden sekä muiden välttämättömien tarpeiden hankkimiseen.

Kotimaan avun tilanteissa onnettomuuden uhrien auttamiseen käytettiin v. 2017 Varsinais-Suomen piirin alueella 7500 euroa katastrofirahaston varoja, joka on noin 7,5 % piirin alueella kerätyistä Nälkäpäivä-tuotoista. Valtakunnallisesti vuonna 2017 oli 132 kotimaan avun tilannetta, joissa autettuja oli yhteensä 345 ja katastrofirahaston varoja käytettiin 150 000 €. Näihin lukuihin ei sisälly Turussa elokuussa 2017 tapahtunut puukotus.

Apua maailmalle

Juuri nyt Nälkäpäivän lahjoituksilla ylläpidetään Suomen Punaisen Ristin kenttäsairaalaa Bangladeshissa, minne lähes miljoona ihmistä on paennut väkivaltaisuuksia Myanmarista. Ympäri vuorokauden auki olevassa sairaalassa hoidetaan erityisesti vaikeita synnytyksiä ja tehdään vaativia leikkauksia. Avun tarve on valtava.

Sinun apuasi tarvitaan!

Tule mukaan auttamisen ketjuun. Lisätietoa Varsinais-Suomen paikallisosastojen tapahtumista tämän viestin lopussa. Tervetuloa auttajaksi ja mukaan Nälkäpäivään!

Lisätietoja: Järjestöpäällikkö Sirpa Lehtimäki, SPR Varsinais-Suomen piiri, p. 020 701 2406