Tukikummi-/mentorikoulutus

3.10.2018 17:30 - 20:30
Tapahtuman tyyppi: 
  • Kurssit ja koulutukset
Järjestäjä: 
 
Tukikummi on nuoren aikuinen ystävä – turvallinen ja luotettava aikuinen, joka voi olla apuna arjen kysymyksissä, oppaana suomalaisessa kulttuurissa ja jakamassa niin iloisia kuin surullisiakin hetkiä, joita nuori elämässään kohtaa. Tukikummi tapaa nuorta 1-4 kertaa kuukaudessa vuoden ajan.
 
Mentori on nuoren normaalin elinpiirin ulkopuolinen henkilö, jolla on oman elämänkokemuksen tuomaa oppia aikuistumiseen, opiskeluun ja työelämään liittyvissä asioissa. Mentoroinnin tavoitteena on tukea nuorten opiskelu- ja urakehitystä. Mentoreiksi valitaan aikuisia, jotka ovat joko Suomessa syntyneitä tai oman kotoutumisprosessin läpikäyneitä ja jo hyvin kotoutuneita. Mentori tapaa nuorta 1-2 kertaa kuukaudessa vuoden ajan tai sovitusti pidemmän tai lyhyemmän ajan.
 
Tukinuoret ovat Suomesta turvapaikan saaneita nuoria, jotka ovat tulleet maahan alaikäisenä yksin ilman perheitään. Nuoret ovat ammatillisen tuen piirissä, mutta he tarvitsevat arkista tukea, verkostoja, ystäviä ja kontakteja kotoutuakseen Suomeen. 
 
Koulutuksessa käydään läpi toimintamuotoja ja järjestöjä toiminnan takana. Perehdytään tukihenkilötyöhön ja mentorointiin toimintana. Lisäksi syvennytään monikulttuurisuuteen, kulttuurisensitiivisyyteen ja nuoriin kohderyhmänä. Koulutus antaa valmiudet toimia tukikummina tai mentorina alaikäisenä yksin Suomeen tulleelle nuorelle. Koulutuksen jälkeen voi valita kummasta vapaaehtoisuuden muodosta on kiinnostunut. Koulutukseen osallistuminen ei vielä sido mukaan toimintaan.

Ilmoittautuminen koulutukseen su 30.9. mennessä. Ilmoittautuminen linkin kautta: https://www.lyyti.in/tukikummimentorikoulutus_syksy18

Lisätietoa: Johanna Stauffer; johanna.stauffer@redcross.fi /0400 673 047

 
Koulutuksen järjestävät yhteistyössä Kalliolan setlementti ry:n Salon mentoriverkosto -hanke ja Suomen Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piirin Yksin tulleiden tuki -hanke.