Nälkäpäivä 2018. Välitä. Osallistu. Autat.

20. - 22.9.2018
Tapahtuman tyyppi: 
  • Keräykset
Järjestäjä: 

Olet varmaan joskus törmännyt Punaisen Ristin liiveihin pukeutuneisiin Nälkäpäivä-kerääjiin torilla tai kaupan edessä. Vapaaehtoiset kerääjät ympäri Suomen tulevat lähelle auttajia jokaisena vuonna, aina syyskuussa. Tänä vuonna Nälkäpäivä -keräys järjestetään 20.-22.9.2018 välisenä ajankohtana.

Omalla paikkakunnalla

Akaassa Nälkäpäivä-keräys järjestetään tänäkin vuonna kaikissa kolmessa taajamassa.

Kylmäkoskella keräyslipas on Tokmannilla kaikkina kolmena keräyspäivänä. Myös Tarpiakodilla on keräyslipas, johon lahjoituksensa voi sujauttaa.
Viialassa osaston vapaaehtoiset päivystävät keräyslippaiden kanssa paikallisen S-marketin edustalla sekä muutamissa muissa liikkeissä.
Toijalassa vapaaehtoiset löytyvät paikallisen S-marketin ja K-supermarketin auloista kaikkina kolmena keräyspäivänä.

Lisäksi keräys toteutetaan kaikissa Akaan kouluissa sekä joillakin yksittäisillä työpaikoilla.

Lauantaina toimitila Sykkeellä Toijalassa on myynnissä klo 10-13 välisenä aikana perinteistä Nälkäpäivän hernekeittoa, jonka voi nauttia paikan päällä tai ostaa mukaan omaan astiaan.

Miten kerättyjä varoja käytetään?

Vuonna 2017 Suomessa oli yhteensä 121 tulipaloa, joiden uhreja avustettiin Punaisen Ristin katastrofirahastosta. Avustettavia oli 345 ihmistä.

Osastomme käsityöpiiri on suunnitellut ja tehnyt tilkkutyöinstallaation, joka koostuu 121 yhteen ommellusta tilkusta. Tilkut kuvaavat niitä 121 tulipalon tuhoamaa kotia, joiden asukkaita Punainen Risti auttoi viime vuoden aikana.

Tilkkutyöinstallaatio on nähtävillä koko keräysviikon ajan toimitila Sykkeen ikkunassa. Työn vieressä on lisäksi kartta, johon tapahtumapaikkakunnat on merkitty.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Punaisen Ristin vapaaehtoiset auttajat ovat paikalla kaikkialla maailmassa.
Nälkäpäivän aikana kerätään rahaa Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon, jonka varoilla autetaan eri puolilla maailmaa mm. luonnonmullistusten ja sotien uhreja.
Suomessa lahjoitusvaroilla autetaan mm. tulipaloissa kotinsa menettäneitä perheitä, annetaan henkistä tukea, kotoutetaan turvapaikanhakijoita ja tuetaan Vapaaehtoisen pelastuspalvelun toimintaa.

Sinun avullasi pelastetaan ihmishenkiä ja viedään toivoa, tietoa ja turvaa hädässä oleville.

Nälkäpäivänä kerättyjä varoja ei sidota etukäteen tiettyyn kohteeseen ja siksi niitä voidaan käyttää nopeasti siellä, missä avun tarve on suurin. Tämä mahdollistaa nopean toiminnan ja avun monessa tapauksessa – niin lähellä kuin kaukana.

Jokaisesta katastrofirahastoon lahjoitetusta eurosta vähintään 85 senttiä menee avustuskohteeseen. Katastrofirahaston sääntöjen mukaan keräyskulut saavat olla korkeintaan 15 prosenttia. Keräyskulut koostuvat keräysvälineiden, kuten keräyslippaiden ja liivien hankinnasta, keräysturvallisuudesta ja viestinnästä. Katastrofirahaston säännöt ja tiukka valvonta säätelevät lahjoitettujen rahojen käyttöä.