Ihanaa, värikästä syksyn alkua!

Marjukka Kähönen
Kuvaaja: Marjukka Kähönen
"Nälkäpäivä-kampanja syyskuussa 2018"

Parin viikon kuluttua tämän vuoden tärkein kampanja - Nälkäpäivä - on jo takana. Mutta sitä ennen ja sen aikana on vielä paljon mukavaa tehtävää. Tänä vuonna Nälkäpäivä järjestetään jo 38. kertaa. Torstaista lauantaihin 20.-22.9. lukuisa joukko vapaaehtoisia on keräämässä sitomattomia varoja SPR:n katastrofirahastoon, josta autetaan kotimaassa ja ulkomailla. Kotimaassa autetaan mm. tulipalon uhreja ja ylläpidetään valmiutta auttaa erilaisissa onnettomuuksissa. Ulkomailla juuri nyt avuntarve on suuri Bangladeshissa, jonne lähes miljoona ihmistä on paennut väkivaltaisuuksia Myanmarista. 

Saammeko Sinut tänä vuonna kerääjäksi -

Voit kerätä yksin tai yhdessä kaverisi tai tuttusi kanssa. Tai ottaa keräysavuksi koirasi tai perheenjäsenesi. Saat keräyslippaan osastomme keräyspisteestä, joita on Malmintorin kauppakeskuksessa, Kauppakeskus Kaaressa ja Pakilassa S-Marketin edessä sekä osaston toimitilassa Kannelmäessä (Kaustisenpolku 5 LH 2). Katso tiedot keräyspisteistä aukioloaikoineen.

- vai lahjoittajaksi?

Vaikka käteisen käytön vähenee, niin Nälkäpäivään voi lahjoittaa monella muulla tavoin. Tänä vuonna se onnistuu helposti myös osaston omaan Nälkäpäivä-lippaaseen. Tai soittamalla numeroon 0600 12220 (20,12 €/puhelu + pvm), lähettämällä tekstiviestin SPR numeroon 16499 (15 €/viesti), MobilePaylla tai Pivolla numeroon 040 135 88 00 tai netissä www.nalkapaiva.fi.

Tehdään yhdessä osaston paras Nälkäpäivä-kampanja ikinä! Tarjoamme kiitoskahvit ti 25.9. klo 18.00 toimitilassamme Kaustisenpolulla (5 LH 2, Kannelmäen terveyskeskusta vastapäätä).

Syksyn toiminnassa sekä uutta että tuttua 

Toimintamme on kesän jälkeen käynnistynyt taas laajasti eri puolilla Pohjois-Helsinkiä. Tuttujen toimijoiden lisäksi toivotamme tervetulleiksi myös uudet uudet vapaaehtoiset! Meillä voit olla mukana muun muassa ensiapu- ja/tai valmiusryhmässä, ystävätoiminnassa tai monikulttuurisuustoiminnassa. Katso kaikki vaihtoehdot ja ilmoittaudu mukaan. Voit ottaa yhteyttä suoraan toiminnan vetäjiin, joiden sähköpostiosoitteet löydät verkkosivuiltamme. 

Tutustu myös kursseihimme, joita tänä syksynä on runsaasti. Uutena kurssina järjestämme vain miehille tarkoitetut Äijien ystäväkurssit lokakuussa ja joulukuussa. Kun yhä useampi nuorempi tai vanhempi yksinäinen mies kaipaa miespuolista ystävää, niin jospa näin saamme mukaan uusia miesystäviä. 

Syysuutta ovat myös teemalliset kohtaamiskahvilat Kannelmäessä. Tervetuloa nauttimaan kupillinen kahvia mukavassa ”olohuoneessamme”.  Vaihtuvan teeman mukaisina iltoina voit tulla jutustelemaan, kuulemaan ja kyselemään toiminnastamme, tapaamaan uusia ihmisiä, kutomaan, lukemaan koiralle, joka varmasti kuuntelee, ym. Ota mukaan ystäväsi, perheesi, naapurisi. Nähdään ja tullaan tutuiksi!

Tervetuloa syyskokoukseen marraskuussa

Osaston sääntömääräinen syyskokous pidetään ti 13.11.2018 klo 18.00 Kannelmäessä, Kaustisenpolku 5 LH 2. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat ja kutsu kokoukseen julkaistaan myöhemmin erikseen.

Muita syksyn tapahtumia

Marraskuun viimeisellä viikolla ti 27.11. klo 18.00 vietämme Kannelmäessä triplajuhlia: osaston uuden toimitilan tupaantuliaisia samalla kun juhlimme osaston 65. toimintavuotta sekä maistelemme pikkujouluglögiä kera suolaisen ja makean syötävän. Tervetuloa kaikki osastomme jäsenet, vapaaehtoiset ja yhteistyökumppanit! Ajankohta kannattaa laittaa kalenteriin jo nyt ja seurata lähempänä h-hetkeä verkkosivujamme ja some-kanaviamme.   

Muut tärkeät päivämäärät ja kellonajat mm. koulutusten ja muiden tapahtumien osalta löytyvät verkkosivuillamme kohdasta Tapahtumat. Toimintaryhmien tapaamisajat ovat kunkin toiminnan esittelysivulla. 

Päivitämme Tapahtumat-kalenteria sitä mukaan, kun uusia tilaisuuksia tulee. Julkaisemme myös uutisia ja tietoja tapahtumista verkossa ja Facebookissa. Tykkää ja seuraa meitä!

Olet tervetullut mukaan toimintaan, vaikka äidinkielesi on joku muu kuin suomi – suomen kielen alkeilla pääset alkuun. Non-Finnish speakers are very welcome to various volunteer activities. Please find more information

Mukavaa syksyn jatkoa!