Sinuakin tarvitaan - tule lipaskerääjäksi

Tampereen osaston Nälkäpäiväkeräys on osaston suurin voimanponnistus. Tänä vuonna on kehitetty uusia ja erilaisia tapoja osallistua Nälkäpäiväkeräykseen. 

Nälkäpäivänä kerätään sitomattomia varoja Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Juuri nyt Nälkäpäivän lahjoituksia tarvitaan erityisesti Suomen Punaisen Ristin kenttäsairaalassa Bangladeshissa, minne lähes miljoona ihmistä on paennut väkivaltaisuuksia Myanmarista. Ympäri vuorokauden auki olevassa sairaalassa hoidetaan erityisesti vaikeita synnytyksiä ja tehdään vaativia leikkauksia. Avun tarve on valtava. Suomessa Nälkäpäivään lahjoitetuilla varoilla autetaan tulipalon uhreja ja ylläpidetään valmiutta auttaa onnettomuuksissa. Vuonna 2017 Punainen Risti auttoi 121 tulipalotapauksessa ympäri Suomen. Varoja ei sidota etukäteen tiettyyn kohteeseen. Siksi varoja voidaan käyttää nopeasti siellä, missä avun tarve on suurin. 

Tule kerääjäksi

Syyskuun 20.-22. päivä tarvitaan suuri joukko vapaaehtoisia lipaskerääjiä. Keräystoiminnan helpottamiseksi Tampereella on osastolla tänä vuonna kaksi lippaidenjakopistettä. Keräyslippaan voi noutaa joko osaston toimintakeskuksesta Tampurista (Polttimonkatu 4) tai Ratinan kauppakeskuksen tapahtuma-aukiolta. Pisteiden aukioloajat löytyvät kätevästi osaston Nälkäpäivä-sivulta. Tänä vuonna osasto kerää perinteisen katukeräyksen lisäksi muun muassa Ratinan ja Koskikeskuksen kauppakeskuksissa, jäähallissa jääkiekkopelien aikana, Tays:n pääaulassa sekä Kalevan Prismalla. Kerääjäksi voit tulla ilman ennakkoilmoittautumista, mutta mikäli haluat tiettyyn paikkaan keräämään, niin ota yhteyttä osaston keräysjohtajaan: sari.koivumaki@redcross.fi, p. (03) 214 6905.

Tyynyt esillä Ratinassa

Kotimaassa annettava katastrofiapu jää usein maailmalla tapahtuvien uutisten varjoon. Tänä syksynä tuomme näkyväksi myös kotimaassa tehtävän työn tärkeyden. Tampereen osasto järjestää Ratinan kauppakeskuksessa tyynynäyttelyn, jolla havainnollistetaan sitä apua, jota kotimaassa on annettu kotinsa tulipaloissa menettäneille. Tule katsomaan paikan päälle.