Omaishoitajien tukitoiminta

Jarkko Mikkonen,  Lähde Suomen Punaisen Ristin aineistopankki
Kuvaaja: Jarkko Mikkonen, Lähde Suomen Punaisen Ristin aineistopankki

OMAISHOITAJIEN TUKITOIMINTA

Suomen Punaisen Ristin omaishoidon tukitoiminnan päätavoitteena on vahvistaa ja edistää omaishoitajien ja heidän perheidensä terveyttä, sosiaalista hyvinvointia, itsenäista selviytymistä arjessa ja hyvää elämänlaatua. Tarjoamme erilaisia hyvinvointia ja kotona pärjäämistä edistäviä koulutuksia, virkistystilaisuuksia ja tapahtumia, hyvinvointipäiviä, vertaistoimintaa ja keskustelutukea.

Omaishoitajien tukitoiminta on avointa ja tarkoitettu kaikille omaistaan tai läheistään hoitaville riippumatta siitä, kuuluuko omaishoitaja kunnallisen omaishoidontuen piiriin. Toiminta on ammatillisesti koordinoitua, pääasiassa vapaaehtoisten toteuttamaa toimintaa.

TUKITOIMINTAA RAHOITTAA STEA.

 

TUKEA OMAISHOITOPERHEELLE:

Vapaaehtoisten tarjoamaa juttuseuraa/keskusteluapua puhelimitse:

Omaishoitajien tukitoiminnan vapaaehtoinen voi soittaa omaishoitajalle kotiin säännöllisesti etukäteen sovittuna aikana  Keskustelut ovat luottamuksellisia ja omaishoitajalle maksuttomia.

Vapaaehtoinen ystävä omaishoitoperheen tueksi: 

Punaisen Ristin vapaaehtoiset voivat toimia esimerkiksi keskustelu-, kahvittelu, tai ulkoiluseurana.

 

VAPAAEHTOISEKSI OMAISHOITAJIEN TUKITOIMINTAAN

Ystävätoiminnan peruskurssilta pääset mukaan toimintaan. Kolmen tunnin ystäväkurssilla saat tietoa vapaaehtoistoiminnan periaatteista ja ystävätoiminnan merkityksestä yksinäisyyden lievittäjänä. Koulutuksessa perehdytään vuorovaikutukseen ja kohtaamiseen. Lisäksi tarjolla on myös täydentävää koulutusta omaishoitoperheitä tukevaan toimintaan. 

Punaisen Ristin vapaaehtoisena voit monin eri tavoin auttaa ja tukea omaishoitajia. Toiminnassa sinulla on mahdollisuus hyödyntää omaa osaamistasi ja kiinnostuksesi kohteita. Voit toimia omaishoitoperheen ystävänä tai vertaisryhmän ohjaajajana, tai suunnitella ja toteuttaa erilaisia koulutuksia tai hyvinvointiin liittyviä kursseja, virkistystilaisuuksia tai tapahtumia. Saat tehtävääsi aina koulutusta, ohjausta ja tukea.  

Voit nyt seurata meitä myös Facebookissa: Suomen Punainen Risti omaishoitoperheiden tukena