Suomen Punaisen Ristin kouluvierailijaksi

Harkitsetko kouluvierailijaksi ryhtymistä? Haluaisitko kannustaa oppilaita pohtimaan maailman ilmiöitä? Tule mukaan Suomen Punaisen Ristin kouluvierailijaksi! Mukaan kouluyhteistyöhön ovat tervetulleita jo Punaisen Ristin toiminnassa mukana olevat vapaaehtoiset sekä uudet ja innokkaat, järjestömme arvot omakseen kokevat nuoret ja vanhat. Kouluvierailjakoulutuksessa saat käytännön tukea ja ohjeita siihen, mitä tulisi ottaa huomioon kouluvierailua sovittaessa, itse vierailun aikana sekä sen jälkeen. Tutustut myös vierailujen tueksi laadittuihin tuntisuunnitelmiin ja materiaaleihin. 

Kouluvierailija on järjestön käyntikortti ja innostava maailmankuvan laajentaja. Kouluvierailijana pääset tekemään yhteistyötä lasten ja nuorten kanssa globaaleiden ilmiöiden äärellä. On palkitsevaa ja arvokasta tuoda kouluihin tietoa, taitoa ja osaamista Punaisen Ristin tärkeimmistä teemoista. Näet lapset ja nuoret eri roolista, usein vähän joustavammasta, kuin oma opettaja. Samalla se mahdollistaa oppilaalle keskustelut ja pohdinnat, jotka voivat olla erilaisia kuin oman opettajan kanssa. Kouluvierailut ovat odotettuja kouluarjen monipuolistajia ja yleensä iloisia tilaisuuksia. Usein kiinnostus ja innostus on luettavissa lasten ja nuorten silmistä: "ihanko totta, miten en ole tiennyt tästä aiemmin!?".

Kouluvierailijana toimiminen sopii sinulle jos pidät lapsista ja nuorista, uskallat kohdata heidät sellaisina kuin he ovat, osaat olla luontevasti monenlaisten ihmisten seurassa ja ymmärrät että kouluvierailussa ei niinkään ole kyse sinusta ja osaamisestasi vaan lasten ja nuorten innostuksen ja kiinnostuksen heräämisestä ja sen myötä maailman oppimisesta. Tärkeää on myös että sinulla on aikaa ja mahdollisuus tehdä kouluvierailuita päivisin, silloin kun koulussa on opetusta. Kouluvierailutoiminta sopiikin erityisen hyvin opiskelijoille, joilla päivät ovat joustavia ja aikataulut itse päätettävissä. Opettajaopiskelijat kokevat usein, että kouluvierailijana saa opettajan työkalupakkiin sellaisia sisältöjä ja menetelmiä joita ei muuten saisi. Jos siis et hätkähdä eläväisiä lapsia ja nuoria tai heidän opettajiaan, tule ihmeessä mukaan Suomen Punaisen Ristin kouluvierailijoiden joukkoon!

Kysy lisää piiristäsi tai koulu- ja oppilaitosyhteistyön koordinaattorilta Johanna Korkeamäeltä sähköpostilla johanna.korkeamaki@redcross.fi tai soittamalla 040 610 2167.