Läksyhelppi ohjaajakoulutus

1.9.2018
9:00 - 15:00
Kurssin tavoitteena on ymmärtää LäksyHelppi-kerhotoiminnan merkitys ja sen, että toiminta perustuu Punaisen Ristin periaatteisiin.
Jenni Lötjönen
Kuvaaja: Jenni Lötjönen
Tapahtuman tyyppi: 
  • Kurssit ja koulutukset
Hinta: 
Jäsenille ilmainen, muille 20 euroa
Järjestäjä: 
Keski-Helsingin osasto

LäksyHelppi tarjoaa apua kotitehtävien kanssa pähkäileville peruskoululaisille. Läksyjen lomassa vietetään aikaa yhdessä, pelataan pelejä ja jutellaan. Ohjaajakurssin tavoitteena on ymmärtää LäksyHelppi-kerhotoiminnan merkitys ja sen, että toiminta perustuu Punaisen Ristin periaatteisiin.

Aika: lauantai 1.9. klo 9-15

Paikka: Hietaniemenkatu 7 b, 00100 Helsinki, 5. krs (käynti Perhonkadun puolelta).

Ilmoittaudu kurssille viimeistään ma 27.8. mennessä

 

LäksyHelppinä toimiminen

LäksyHelpin koulutetut vapaaehtoiset ohjaajat auttavat lapsia, nuoria ja aikuisia koulutehtävien teossa sekä kuuntelevat ja tukevat heitä myötätuntoisesti. Läksyjenteon jälkeen pelataan myös oppimista tukevia pelejä ja jutellaan. Ohjaajille ei ole erityisvaatimuksia. Yli 15-vuoden ikä, kyky empaattiseen kuunteluun ja vuorovaikutukseen, halu auttaa ja kannustaa sekä reipas mieli ovat tärkeitä ominaisuuksia ohjaajalle.

LäksyHelppi-ohjaajakurssi

Kurssilla opit tunnistamaan erilaiset taustatekijät kerhoon osallistumiselle. Oivallat, mitä Punaisen Ristin periaatteet ja arvomaailma tarkoittavat LäksyHelppi-kerhoissa. Tiedostat, millaisia oppimishaasteita lapsilla voi olla ja ymmärtää vuorovaikutuksen merkitys oppimistilanteissa.

Koulutuksessa on kahvi/teetarjoilu, lounas omakustanteinen.

Kerhonohjaajien toivotaan liittyvän Punaisen Ristin jäseniksi.
Lisätietoa jäsenyydestä