Osaston puheenjohtajan tervehdys

Kangasalan osaston puheenjohtajan tervehdys kevätkauden päätökseksi:

Kiitos kevätkaudesta!

SPR:n Kangasalan osaston kevätkausi on päättynyt. Osaston jäsenet jäävät viettämään ansaittua kesätaukoa ja keräämään voimia syyskauden vapaaehtoistoimintaan. Vapaaehtoisille kesäloma ei kuitenkaan merkitse täydellistä irtautumista valmiudesta toimia tarvitttaessa. Auttaja on lähellä sinua lomallakin!

 Viime vuonna alkanut panostus ensiapuryhmän toimintaan ja valmiuksien parantamiseen jatkui  kevään aikana. Ea-ryhmän toimintaan tuli ilahduttavasti uusia, innokkaita jäseniä mukaan. Koulutus jatkui tiiiviinä ja ryhmää pyydettiin päivystämään useisiin tapahtumiin ja myös kouluvierailuille.

 Ystäväpalvelulle on edelleen lisääntyvää tarvetta. Uusia vapaaehtoisia ystäviä koulutettiin lisää, mutta enemmänkin aktiivisia naisia ja miehiä tarvittaisiin joukkoon. Varsin laajaa ystäväpalvelua hoidetaan yhteistyössä Kangasalan kaupungin sosiaalitoimen kanssa.

 SPR:n vapaaehtoisten pyörittämä kirpputori Kangasalantien varrella on sympaattinen ostospaikka. Kirpputorin lahjoitustavaroiden myyntituotoilla tuetaan muun muassa kangasalalaisia perheitä ja muitakin kohderyhmiä tarpeen mukaan. Tänä keväänä hankittiin esimerkiksi uimahallilippuja vähävaraisille perheille ja tuettiin retkien kustannuksissa.

 Osaston toiminta oli muillakin alueilla vilkasta kevätkauden aikana. Kiitos siitä kuuluu kaikille mukana olleille aktiivisille vapaaehtoisille. Myös SPR:n jäsenyys on tärkeä osa osallistumista. Ilman maksavia jäseniä toimintaa ei voitaisi järjestää.  

 Julkisuudessa muodostuu helposti mielikuva, että  SPR:n toiminta olisi lähinnä ulkomaille suuntautuvaa. Toiminnan painopiste on kuitenkin paikallisten osastojen ja sen jäsenten paikallisessa toiminnassa. Sitä se on kaikkialla maailmassa.

 Samalla, kun toivotan aurinkoista ja rentouttavaa kesää kaikille, toivotan kaikki SPR:n toiminnasta kiinnostuneet mukaan syyskauden toimintaan!

Matti Kauhanen

SPR:n Kangasalan osaston puheenjohtaja