Mielenterveyden ensiapu II

8.9.2018 9:00 - 9.9.2018 16:00
Sijainti:
Hietaniemenkatu 7, 5 kerros, 00100, Helsinki
Tapahtuman tyyppi: 
  • Kurssit ja koulutukset
Järjestäjä: 

Aika:                                   la 8. - su 9.9.2018, klo 9:00-16:00

Paikka:                                Hietaniemenkatu 7, Helsinki (5. kerros, luokka1)                                  

Koulutuksen laajuus:          14 tuntia

Hinta:                                  Maksuton. Koulutukseen sisältyy oppikirja.

Koulutuksen järjestää Suomen Punainen Risti yhteistyössä Mielenterveysseuran ja Opintokeskus Siviksen kanssa. Koulutus on suunnattu vapaaehtoisille, jotka voivat kohdata mielenterveyden häiriöitä vapaaehtoisena toimiessaan.


Haavoittuva mieli - tunnista ja tue

Mielenterveyden ensiapu® 2 -koulutuksien tarkoituksena on lisätä tietoa tavallisimmista mielenterveyden häiriöistä, niiden oireista ja siitä, miten voi toimia, kun kohtaa mielen-terveyden ongelmia. Koulutus rohkaisee ottamaan puheeksi vaikeitakin asioita sekä antaa valmiuksia tukea ja ohjata tarvittaessa eteenpäin.

Koulutuksen tavoitteena on vahvistaa osallistujien mielenterveysosaamista tarjoamalla asianmukaista tietoa psyykkisistä oireista, vähentää mielenterveyden ongelmiin liittyvää stigmaa ja antaa valmiuksia toimia, kun kohtaa mielenterveyden ongelmia.

MTEA® 2 -koulutuksessa tutustutaan yleisimpien mielenterveyden häiriöihin kuten masennukseen ja ahdistuneisuuteen. Lisäksi käsitellään itsetuhoista käytöstä, psykoositiloja ja päihteiden väärinkäyttöä sekä opetellaan soveltamaan mielenterveyden ensiavun askeleita.

MTEA® 2 -peruskoulutuksen jälkeen on mahdollista hakea MTEA® 2 -ohjaajakoulutukseen.

Voit ilmoittautua tapahtumaan täältä.