LäksyHelppi

Katri Naukkarinen
Kuvaaja: Katri Naukkarinen

Mikä on LäksyHelppi?

LäksyHelpit auttavat koululaisia ja opiskelijoita kotitehtävissä. LäksyHelppi -toimintaa järjestetään lapsille, nuorille ja aikuisille. Toiminta on tarkoitettu erityisesti Suomeen muuttaneille, mutta kaikki koululaiset ja opiskelijat ovat tervetulleita.

LäksyHelpin vapaaehtoiset ohjaajat auttavat esimerkiksi silloin, kun koulutehtävät tuntuvat hankalilta, eivätkä omat vanhemmat pysty auttamaan. LäksyHelpissä voi miettiä kotitehtävien sisältöä yhdessä ohjaajien kanssa.

Ohjaajat myös kuuntelevat huolia ja kannustavat, jos koulunkäynti tuntuu vaikealta. LäksyHelpissä keskitytään läksyjen tekoon, mutta joskus myös pelataan pelejä ja jutellaan.

LäksyHelpissä ohjaavat Punaisen Ristin kouluttamat vapaaehtoiset. LäksyHelpin tavoite on auttaa opinnoissa tai koulunkäynnissä ja kannustaa mahdollisimman monta nuorta jatkamaan peruskoulun jälkeen ammattikouluun tai lukioon.

Missä LäksyHelpit toimivat?

LäksyHelpit toimivat monissa kouluissa, kirjastoissa ja asukastaloissa. Kouluissa toiminta on tarkoitettu lähinnä oman koulun oppilaille, muissa tiloissa toimintaan ovat tervetulleita kaikki. Helsingin ja Uudenmaan piirin LäksyHelpit löytyvät sivun lopussa liitteenä olevasta taulukosta. Voit ottaa yhteyttä taulukossa olevaan sähköpostiin tai piirin kerhokoordinaattoriin.

Tervetuloa mukaan toimintaan!

Päivi Mäkinen, Kerhokoordinaattori, Helsingin ja Uudenmaan piiri

paivi.makinen(at)redcross.fi

puh: 040 843 1021

 

Tukea LäksyHelppi-ryhmille 

LäksyHelppi-ryhmät voivat hakea vuonna 2018 yhtä kahdesta eri avustustuksesta:

1) HyväPäivä-avustus on tarkoitettu uusien toimintaryhmien käynnistämiseen tai toiminnan kehittämiseen. Lue lisää HyväPäivä-avustuksesta 

2) Adlibris on tarkoitettu kaikille LäksyHelppi-ryhmille ja sitä voi käyttää jo olemassaolevan kerhon normaaleihin toimintakuluihin. Lue lisää Adlibrisavustuksesta