LäksyHelppi

Susanna Kekkonen
Kuvaaja: Susanna Kekkonen

Mikä on LäksyHelppi?
LäksyHelpit auttavat koululaisia ja opiskelijoita kotitehtävissä. LäksyHelppi -toimintaa järjestetään lapsille, nuorille ja aikuisille. Toiminta on tarkoitettu erityisesti Suomeen muuttaneille, mutta kaikki koululaiset ja opiskelijat ovat tervetulleita. LäksyHelpin tavoite on auttaa opinnoissa tai koulunkäynnissä ja kannustaa mahdollisimman monta nuorta jatkamaan peruskoulun jälkeen ammattikouluun tai lukioon.
LäksyHelpin vapaaehtoiset ohjaajat auttavat esimerkiksi silloin, kun koulutehtävät tuntuvat hankalilta, eivätkä omat vanhemmat pysty auttamaan. Ohjaajat myös kuuntelevat huolia ja kannustavat, jos koulunkäynti tuntuu vaikealta. LäksyHelpissä keskitytään läksyjen tekoon, mutta joskus myös pelataan pelejä ja jutellaan. Lisää tietoa LäksyHelppi oppaasta: https://rednet.punainenristi.fi/system/files/page/LaksyHelppi_opas_A4.pdf

Kuka voi toimia LäksyHelppi -vapaaehtoisena?
Ohjaajana voivat toimia kaikki aikuiset ja nuoret, jotka haluavat kannustaa ja auttaa muita. Ohjaajat toimivat omilla tiedoillaan ja taidoillaan. Tietoa ja tukea ohjaamiseen saa Punaisen Ristin koulutuksista, muilta ryhmän ohjaajilta, paikallisosastosta ja piiristä.

Läksyhelppi -ohjaajien koulutus la 7.10 (Suuri koulutuspäivä)

Missä LäksyHelpit toimivat?
LäksyHelpit toimivat monissa kouluissa, kirjastoissa ja asukastaloissa. Kouluissa toiminta on tarkoitettu lähinnä oman koulun oppilaille, muissa tiloissa toimintaan ovat tervetulleita kaikki.

Tervetuloa mukaan toimintaan!

Lisätietoa: hup.neuvonta@punainenristi.fi 

Tukea LäksyHelppi-ryhmille:
LäksyHelppi-ryhmät voivat hakea toiminnalleen avustusta:
1) HyväPäivä-avustus on tarkoitettu uusien toimintaryhmien käynnistämiseen tai toiminnan kehittämiseen. https://rednet.punainenristi.fi/hyvapaiva

Apua tiedottamiseen ja rekrytoimiseen:
Muokattavia esitteitä on sivulla https://rednet.punainenristi.fi/node/53687 .
Lisää kuvia LäksyHelppi -toiminnasta https://rednet.punainenristi.fi/aineistopankki. Kuvia käytettäessä mainittava kuvaaja ja lähde (SPR).