Oma Punainen Risti - vapaaehtoisten uusi tietojärjestelmä

Oma Punainen Risti on uusi vapaaehtoisten tietojärjestelmä, joka tarjoaa vapaaehtoisille uusia työvälineitä vapaaehtoistehtävien hoitamiseen sekä uuden väylän etsiä sopivia koulutuksia, toimintaa ja tapahtumia. Näin otat Oman käyttöön osastossasi: 

1) Osaston hallitus tekee päätöksen Oman käytön aloittamisesta ja ilmoittaa päätöksestä piiriin omalle osastokummilleen. 

2) Osasto valitsee vapaaehtoisistaan digimestarin, joka lähetetään digimestarikoulutukseen. Koulutuksen jälkeen digimestari saa pääkäyttäjäoikeudet ja pääsee hallitsemaan osaston tietoja. 

3) Koulutuksen jälkeen digimestari ja osaston hallitus järjestävät Oman aloitustyöpajan, jossa he suunnittelevat yhdessä toimintaryhmien vetäjien kanssa osastolle Oma-rakenteen (toimintaryhmiä ja tapahtumia) sekä tarkistavat vapaaehtoisten vastaanottokäytännöt. Aloitustyöpajaan osasto voi halutessaan pyytää apua osastokummiltaan tai osallistua Oma-klinikkaan. 

4) Tämän jälkeen osasto huolehtii, että myös loput osaston vapaaehtoisista kirjautuvat Omaan ja että ryhmätapaamiset näkyvät Omassa, josta niitä voi helposti mainostaa myös esim. sosiaalisessa mediassa. 

OMA-KLINIKAT 2019

10.1. Helsinki

22.1. Kerava

23.1. Ingå (på svenska) 

11.2. Länsi-Uusimaa, paikka avoin

DIGIKUMMI JA -MESTARIKOULUTUS 2019

27.2. Helsinki

Koulutus sisältää seuraavat asiat: 

- Oma Punainen Risti -järjestelmään tutustuminen

- Testijärjestelmään kirjautuminen ja sen käyttö

- Digikummin ja digimestarin tehtävät 

- Oman käytön aloituksen ABC

- Oma Punaiseen Ristiin kirjautuminen

- Miten tästä eteenpäin ja todistusten jako

 

Ilmoittaudu koulutuksiin Lyytissä

Lisätietoja löydät Oman tukisivuilta.