Lähes 400 Punaisen Ristin vapaaehtoista tuo ensiaputaidot keskelle Turkua

Sirpa Lehtimäki
Kuvaaja: Sirpa Lehtimäki
"SPR Turun osaston ensivastepari auttaa pudonnutta"
Sirpa Lehtimäki
Kuvaaja: Sirpa Lehtimäki
"Reddie Kids -ryhmä auttaa kaatunutta pyöräilijää"

Suomen Punaisen Ristin Ensiapuseikkailu ja valtakunnallinen ensiavun SM-kilpailu järjestetään lauantaina 16.6.2018 Turussa. Tapahtumien järjestelyihin osallistuu lähes 400 Punaisen Ristin vapaaehtoista, jotka toimivat tapahtumassa mm. potilaina ja tuomareina. Vapaaehtoisia saapuu Turkuun kaikkialta Suomesta. Suomenmestaruuksista kilpailevat joukkueet koostuvat Punaisen Ristin ensiaputoimintaan aktiivisesti osallistuvista vapaaehtoisista, joista aikuisryhmien jäsenet toimivat usein myös ensiapupäivystäjinä erilaisissa tapahtumissa. Kilpailutoiminnalla ylläpidetään ja kehitetään ensiaputoimintaa ja sen tunnettuutta.

Ensiavun SM-kilpailut levittäytyvät Aurajoen rannoille ja Turun keskusta-alueelle, ja yleisöllä on mahdollisuus seurata toimintaa useimmilla kilpailurasteilla. Kilpailussa on neljä rataa (aikuiset, ensiauttajat, nuoret ja varhaisnuoret), jotka sijoittuvat Turun jokimaisemaan Tuomiokirkolta Turun linnalle asti. Kilpailurasteja on 40 erilaista, ja niiden tehtävät vaihtelevat kodin pikkuhaavereista suurempiin onnettomuustilanteisiin.  Edellisen kerran valtakunnalliset ensiapukilpailut järjestettiin Turussa vuonna 2000.

- SPR Turun osastossa varhaisnuorten Reddie Kids- ryhmän kisatreenit ovat jo kovassa vauhdissa ja lapset odottavat ensiapukisoja innoissaan, kertoo SPR Turun osaston vapaaehtoinen Karoliina Karppinen, kisoihin osallistuvan Reddie Kids -ryhmän vetäjä.  

Tämä ryhmä voitti viime syyskuussa pidetyt Varsinais-Suomen alueen ensiapukilpailut varhaisnuorten sarjassa, ja siksi he osallistuvat nyt valtakunnallisiin kilpailuihin oman sarjansa Varsinais-Suomen edustajina.

Turunmaan piiristä osallistuu kaksi joukkuetta varhaisnuorten sarjaan ja yksi joukkue aikuisten sarjaan.

Koko perheelle suunnattu yleisön Ensiapuseikkailu järjestetään Turun linnanpuistossa. Ensiapurasteille voi tulla kokeilemaan omia ensiaputaitojaan, ja harjoittelemaan lisää. Alueella on myös Nallesairaala, joka tutustuttaa lapset leikin avulla ensiavun ja auttamisen maailmaan. Linnanpuistoon rakentuvassa ensiavun pakoteltassa voi puolestaan kokea nopean seikkailun pakohuoneista tuttuun tapaan. Alueella voi myös tutustua Punaisen Ristin vapaaehtoistoiminnan eri muotoihin.

Osaatko sinä auttaa ensiaputilanteessa? Tule katsomaan kuinka ensiapuryhmäläiset toimivat kisarasteilla ja tule myös testaamaan omia taitojasi Linnanpuistossa klo 10-14.

Lisätietoja: