Ensiapukoulutus

Markku Heikkilä
Kuvaaja: Markku Heikkilä
"Osaston toimintakeskuksen luokkatila"

Tälle sivulla on kuvaus Lahden alueen osaston järjestämistä ensipukoulutuksista.

Osaston järjestämät ensiapukurssit löydät erikseen Tapahtumat-sivulla.

Kurssien sisällöt

Kurssien sisältö räätälöidään tilaajaan tarpeiden mukaan valtakunnallisen runko-ohjelman puitteissa.

Ensiapukurssien tuntimäärät ovat:

  • EA 1®, Ensiavun peruskurssi 16 tuntia
  • EA 2®. Ensiavun jatkokurssi 16 tuntia
  • Hätäensiapukurssi 8 tuntia
  • Hätäensiapukurssi 6 tuntia
  • Hätäensiapukurssi 4 tuntia
  • Ensiavun kertauskurssi 4, 6 tai 8 tuntia
  • Varhaisen defibrillaation kurssi 4 tuntia

SPR:n virallinen ensiapukurssitodistus on voimassa kolme (3) vuotta kurssin suorittamisesta. Ensiaputaitojen virallista voimassaoloa on mahdollista jatkaa ensiavun peruskurssin jälkeen kolmen (3) vuoden kuluessa suoritettavalla jatko- tai kertauskurssilla. Kertauskurssilla voimassaoloa on mahdollista jatkaa vain kerran peruskurssin jälkeen.

Avoimet ensiapukurssit

Osaston järjestämistä avoimista ensiapukursseista ilmoitamme erikseen Tapahtumat-sivulla. Yleiset koulutukset on tarkoitettu yksittäisille henkilöille / pienille työntekijäryhmille. Yleisistä ensiapukursseista saa lisätietoja asiakaspalvelustamme, ma ja pe kello 10 - 14 sekä ke 13 - 17 puhelimitse 03 - 782 3601 tai sähköpostilla lahti_at_punainenristi.fi

Tilauskurssit

Jos tarjotut kurssiajat eivät vastaa tarpeitasi tai kyse on suuremman ryhmän kouluttamisesta, ota yhteys osastomme asiakaspalvelun sahköpostiin lahti_at_punainenristi.fi  ja pyydä tarjous ensiapukoulutuksesta. Kurssipakettiemme hinnat sisältävät teoriaopetuksen ja käytännön harjoitukset asianmukaisin apuvälinein toteutettuna sekä todistukset kurssin hyväksytysti suorittaneille.

Kurssit voidaan toteuttaa joko asiakkaan tiloissa tai osaston toimintakeskuksessa Vapaudenkatu 8 A. Ryhmäkoko max. 15 henkilöä. Opetustunnin pituus on 45 minuuttia. Kouluttajan matkakulut veloitetaan kurssin tilaajalta valtion matkustussäännön mukaisesti.

Kela-korvaus

Ensiapukoulutus ja –välineet ovat osa yrityksen työterveyshuoltoa ja näin Kelan korvauksen piirissä. (SV-laki 364/1963). Työnantaja voi hakea Kela-korvausta kohtuullisen osan ensiapukoulutuksen ja välineiden kustannuksista osana työterveyshuollon kustannuksia