Uutiset

JSn
Kuvaaja: JSn
"SPR-pallot olivat mieluisia"

Lielahtikeskus järjesti toistamiseen 112-teema -päivän, jonka teemana oli arjen turvallisuus. Lapsiperheitä houkuteltiin paikalle ryhmä Hau:n show:lla siinä totisesti onnistuen.

Me Lielahden osastolaiset saimme heistä myös hyvän yleisön. Jaoimme lapsille yli 250 SPR- palloa ja vanhemmille saman verran aivan mainiota "Turvallisesti kotona" esitettä!

Käyttäjän Jaakko Suominen kuva
 • 12.2.2018 12:39
 • Jaakko Suominen

Kiinnostaako sinua haasteellinen vapaaehtoistyö Punaisessa Ristissä? Haluatko olla tärkeä ja vastuullinen osa avun ketjua?
 

Punaisen Ristin Lielahden osasto Tampereella etsii uutta ja innokasta puheenjohtajaa joukkoonsa.

• Osastoon kuuluu reilut 200 jäsentä
• Toiminta-alueena koko Länsi-Tampere
• Puheenjohtajan tehtävä on vapaaehtoistoimi

Puheenjohtajana tapaat muita samanhenkisiä ihmisiä, pääset laajentamaan maailmankuvaasi ja olet mukana tekemässä merkityksellistä ja tärkeää työtä.

 • 4.4.2017 09:30
 • Noora Pajari
JS
Kuvaaja: JS
"Nepalilaisia opiskelijoita keräämässä Lielahdessa"

Lielahden osasto sai mukavan ja yllättävän tukiryhmän kolmesta Tampereella opiskelevasta nepalilaisesta nuoresta opiskelijasta, jotka olivat päättäneet auttaa maanmiehiään Punaisen Ristin kautta.  Näin keräyksen startanneet osaston ikivireät Raija ja Kari Siren saivat hyvän jatkoryhmän  iltapäivän keruujaksolle. Parhaimmillaan meitä keräjiä oli yhtáikaa seitsemän ja silloin kyllä meidät nähtiin jos koskaan!

Keräys jatkuu 8.ja 9.5. Prismassa ja SPR Kontissa.

Ilmoittautua voi Jaakko Suomiselle, puh. 040-3579 253

Käyttäjän Jaakko Suominen kuva
 • 29.4.2015 16:44
 • Jaakko Suominen
KS
Kuvaaja: KS
"Lielahden alakoulun opettaja Markku Jokinen ohjeistaa nuoria kerääjiä"
 1. Osastomme tämänvuotinen Nälkäpäiväkeräys onnistui mainiosti tuloksen ylittäessä viime vuotisen. Lipaskerääjämme toimivat vakiintuneiden isojen markettien kuten Lielahden Prisma ja Citymarket tiloissa lisäksi tällä kertaa myös Tesoman K-Supermarket Länsiportissa. 
 2.  
Käyttäjän Jaakko Suominen kuva
 • 29.9.2014 10:57
 • Jaakko Suominen
JS
Kuvaaja: JS
"SPR:n osasto pitkästä aikaa Tesoma-päivänä esillä "

Kun alkuvuodesta 2014 entinen Harjun osasto liitettiin Lielahden osastoon, niin saimme "luvan näkyä" myös Tesoma-päivän tapahtumassa ja siellähän me olimme hyvässä seurassa paikallisten yhdistysten kanssa.  Tavoitteemme oli näkyä mutta myös hankkia Nälkäpäivä-kerääjiä, koska Tesoman alueella ei meidän "joukoissamme" ollut vanhastaan yhtään nimiä. Onnistuimme mukavasti koska ehdotukseemme suhtauduttiin niin positiivisesti. Nälkäpäivä herätti monissa vahvoja tunteita auttaa hädänalaisia.

Käyttäjän Jaakko Suominen kuva
 • 28.9.2014 19:51
 • Jaakko Suominen
J. Suominen
Kuvaaja: J. Suominen
"Mieskuoro Laulajien "junioriosasto" Konkelot äänessä Villa Aallossa"

Ystävänpäivä eli Valentinuksen päivä on ehkä amerikkalaista sukujuurta mutta on kotiutunut mukavasti tänne Suomeenkin. Yksi sen erinomainen puolestapuhuja on tietenkin Suomen Punainen Risti ja sen eli meidän Ystävä-toiminta !

Käyttäjän Jaakko Suominen kuva
 • 25.2.2014 17:49
 • Jaakko Suominen
J. Suominen
Kuvaaja: J. Suominen
"Lahjoitusvaatepaalit lähtövalmiina avustuskohteisiin"

Saimme Lielahden koulun 10-luokkalaisista kiinnostuneen ryhmän mukaamme, kun suuntasimme kohti Tampereen Kalkussa sijaitsevaa SPR Logistiikkakeskusta 19. helmikuuta. Ennakkotietoja oli jonkun verran, mutta taisi kohteemme yllättää meidät postiivisesti sillä kaikella miten se pystyy hädänalaisia auttamaan niin koti- kuin ulkomailla. 

Logistiikkakeskuksen Janne Järvinen kertoi meille aluksi vaatetavaran lajittelusta ja pakkaamisesta avustuskäyttöön. Lahjoituksina kerätty vaate on on noin 90 % tarkoitukseen sopivaa eli ehjää ja puhdasta. 

Käyttäjän Jaakko Suominen kuva
 • 25.2.2014 15:58
 • Jaakko Suominen

Piiristämme tullut aloite Harjun osaston läntisimmän osan liittämisestä Lielahden osastoon on toteutumassa.  Osastomme  hallitus otti  kokouksessaan 29.10.13   myönteisen kannan yhdistymiseen ja päätti  esittää sen osaston ylimääräisen  kokouksen hyväksyttäväksi  26.11.13.

Ylimääräinen kokous hyväksyi esityksen ja totesi, että uudessa osastossa tulee olemaan lähes kolmesataa jäsentä.  Toiminnan aktivointi koko alueella tulee olemaan iso haaste, mutta samalla palkitsevaa kun saadaan kaikki potentiaaliset jäsenet mukaan toimintaan.

Käyttäjän Jaakko Suominen kuva
 • 28.11.2013 22:16
 • Jaakko Suominen
Aino / Mansikkapaikka
Kuvaaja: Aino / Mansikkapaikka
"Suomensaaressa paistaa aina aurinko !"

Tätä kirjoittaessa alkaa talvi jo kolkutella ovella ja pitää ihan muistella mitä syksyllä oikein tapahtui, kun aika on kulunut niin sukkelaan !

Käyttäjän Jaakko Suominen kuva
 • 28.11.2013 20:23
 • Jaakko Suominen
NN
Kuvaaja: NN
"Lielahden Prismassa torstaina Kari, Johanna, Jaska, Miklo ja Jeremias "

Lielahden keräysjoukot saatiin Raijan johdolla mukavasti liikkeelle keskiviikkona Lielahden Citymarketissa eli "Sittarissa". Paikalla olleet kerääjät totesivat heti, että kaupassa käyneet olivat hyvin perillä mitä varten me olemme liikkeellä. Kolikoita mutta myös paljon seteleitä sullottiin lippaisiimme hyvään tahtiin. Tunnelma oli hyvä, ihmiset halusivat auttaa kaukana toisella puolella maapalloa asuvia kanssaihmisiään, joita hirmumyrsky oli kurittanut ankarasti.

Käyttäjän Jaakko Suominen kuva
 • 14.11.2013 23:07
 • Jaakko Suominen
J. Suominen
Kuvaaja: J. Suominen
"Lentsun klubilaisia Raijan kanssa valmiina lähtöön "

Punaisen Ristin viikon aurinkoisin tapahtuma koettiin Lentävänniemessä 8.5 Villa Aallon lähistöllä. Lentävänniemen nuorisoklubi eli Lentsun Klubi sai liikkeelle peräti 14 jäsentään ulkoiluttamaan Villa Aallon asukkaita. Kevätauringon paisteessa ihailtiin kevään kukkia sekä järvimaisemia ja niinpä tilaisuuteen varattu tunti hurahtikin nopeasti.

Useimmille kohtaaminen vieraitten vanhusten kanssa oli uutta ja hieman haasteellistakin, koska jutun juuren löytäminen ei ollut niin helppoa. Kaikille jäi kuitenkin hyvä mieli ja monet lupasivat tulla uudestaan tilaisuuden tullen.

Käyttäjän Jaakko Suominen kuva
 • 23.5.2013 15:57
 • Jaakko Suominen
Sirpa Eskelinen
Kuvaaja: Sirpa Eskelinen
"Ystävä-kursille osallistuu aina mukavia ihmisiä. Vetäjänä Ulla Laakso "

Saadakseen Lielahden alueelle uusia Ystäviä päätti osaston hallitus alkuvuonna, että järjestetäänpä omilla kulmilla oma Ystävä-kurssi. Piiritoimiston avulla saatiin sujuvasti pätevä kouluttaja, jolle ehdotettu aikataulu oli sopiva. Intensiivisen paikallisen mainostamisen jälkeen todettiin,että  kiinnostuneita on ja tosi toimiin päästiin huhtikuun puolessa välissä

Käyttäjän Jaakko Suominen kuva
 • 25.4.2013 16:59
 • Jaakko Suominen
Jaakko Suominen
Kuvaaja: Jaakko Suominen
"Lentsun Klubin nuoret haastattelivat ohikulkijoita paikallisen K-Marketin ovella 20.3,"

Viime viikolla vietettiin Punaisen Ristin rasisminvastaista viikkoa. Lielahden osasto sai keskiviikkona  avukseen iloiset ja aktiivit Lentäväniemen Klubin nuoret, jotka pirteissä asuissaan saivat monet ohikulkijat pysähtymään  juttusille päivän teeman äärelle.

SPR:n kampanjavarusteisiin kuuluu punainen roskalaatikko, johon kukin sai pudottaa kirjelippusen. Tämä lippunen ei kuitenkaan ollut mikä hyvänsä kysely,  vaan sisälsi sellaisen rasistisen ajatuksen josta ainakin itse haluaisi luopua. Tehtävä ei suinkaan ole helppo, mutta illan mittaan aika joukko lippuja saatin kerätyksi.

Käyttäjän Jaakko Suominen kuva
 • 27.3.2013 14:52
 • Jaakko Suominen
Jaakko Suominen
Kuvaaja: Jaakko Suominen
"Seniorikuoro Konkelot veti tuvan täyteen Villa Aallossa"

Ystävänpäivää saa viettää muulloinkin kuin Valentinuksen päivänä, tuumattiin Lielahdessa ja oltiin iloisia kun tamperelainen Mieskuoro-Laulajien seniorikuoro Konkelot tuli esiintymään Villa Aaltoon jo tiistaina 12.2. Tuplakvartetin föörmanni Matti Tuominen johdatti kuoron serenadien, kansanlaulujen ja isänmaallisten laulujen monipuoliseen maailmaan, jota seurasi tuvan täydeltä nelisenkymmentä kuulijaa.

Käyttäjän Jaakko Suominen kuva
 • 17.2.2013 19:38
 • Jaakko Suominen
Jaakko Suominen
Kuvaaja: Jaakko Suominen
"Ylöjärven Pelimannit polkan pyörteissä"

Kun maa on musta ja päivä lyhyt niin reipas pelimannimusiikki piristää meitä kaikkia aivan varmasti ! Tämän todistivat taas kerran todeksi Ylöjärven Pelimannit jotka tulivat peräti yhdeksän soittajan voimin musisoimaan Lentävänniemen hoivakoti Villa Aallon asukkaiden iloksi ja piristykseksi.

Käyttäjän Jaakko Suominen kuva
 • 23.11.2012 11:06
 • Jaakko Suominen
Jaakko Suominen
Kuvaaja: Jaakko Suominen
"Ystävä-ilta keräsi paikalle hyvän joukon Lielahden senioreja "

Kun Lielahden kirkon seurakuntatiloihin kerääntyi toistakymmentä entistä ja nykyistä SPR:n aktiivia ja senioria niin juttua olisi rittänyt vielä moneksi tunniksi yli varatun ajan, niin hyvä oli tunnelma !

Avauksessaan nykyinen puheenjohtaja Raija Siren kertoi osaston kuulumisia kuluvalta vuodelta ja toivotti kaikki tervetulleeksi erityisesti Ystävä-teeman pariin keskustelemaan. Muu keskustelu yhdistyksen historiasta ja toiminnan ideoinnista todettiin myös oivalliseksi aiheeksi.

Käyttäjän Jaakko Suominen kuva
 • 31.10.2012 20:06
 • Jaakko Suominen
Raija Siren
Kuvaaja: Raija Siren
"Harjun Veikkojen partiopojat hyvällä asialla Lietsun Prismassa"

Viikko sitten järjestetty Nälkäpäiväkeräys onnistui hyvin. Kerääjiä oli yhteensä yli neljäkymmentä ja lippaita vietiin pankkiin viisikymmentä.

Ilahduttavaa oli saada kaksikymmentä nuorta mukaan Lielahden ja Lentävänniemen kouluista, Lentsun Klubista ja partiolippukunta Harjun veikoista.

Pääkeräyskohteemme Lielahdessa olivat kauppakeskukset Prisma ja Citymarket,  joissa olimme keräyksen jokaisena päivänä. Keräsimme toki  myös kouluissa, SPR:n Kontissa sekä K-marketin luona, joten monet alueen asukkaat kohtasivat meidät. 

Käyttäjän Jaakko Suominen kuva
 • 20.9.2012 11:25
 • Jaakko Suominen
Jaakko Suominen
Kuvaaja: Jaakko Suominen
"Pienet lapset vetivät vanhempansa ständillemme innolla !"

Jo kymmenes Suomensaari elää - tapahtuma järjestettiin alueen monien toimijoiden kesken viime sunnuntaina 9.9. Syksyisen kirkas sää ja upea Suomensaari houkuttelivat paikalle lähes tuhat kävijää.

SPR:n Lielahden osasto oli yksi suosituimmista. Jaoimme reilussa tunnissa kaikki 200 kpl SPR:n kauniin punaista ilmapalloa, jotka näkyivätkin sitten eri puolilla Suomensaarta. Samalla saimme oivan tilaisuuden kertoa SPR:stä ja tavoista liittyä mukaan.

Mansikkapaikan järjestämässä tapahtumassa olivat SPR:n ohella mukana mm. poliisi, palokunta, kirjasto, Lielahden Martat, Lentsun koulun vänhempainyhdistys, Lentsun Klubi, Harjun srk sekä Lielahden kipinä.

Käyttäjän Jaakko Suominen kuva
 • 12.9.2012 23:26
 • Jaakko Suominen

Osaston kotisivut ovat syntyneet Jaakko Suomisen ja tiedottaja Kari Sirenin yhteistyönä ao koulutuksessa. Ensimmäinen versiö on luettavissasi juuri tänään !

 

 

Käyttäjän Jaakko Suominen kuva
 • 15.3.2012 18:42
 • Jaakko Suominen