ETSINNÄN MAASTOJOHTAJAKURSSI KOKEMÄEN PITKÄJÄRVELLÄ 25. - 26.5.2018

25. - 26.5.2018
Rauli Nordberg
Kuvaaja: Rauli Nordberg
Sijainti:
Urheilutie 15, 32810, Peipohja
Tapahtuman tyyppi: 
  • Kurssit ja koulutukset
Järjestäjä: 
Kurssin järjestää Punaisen Ristin Satakunnan piiri yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa.
Aika: Perjantai 25.5. klo 16.30 - 21.00 ja Lauantai  26.5. klo 08.30 - 18.30. 
 
Kurssipaikka: Pitkäjärven Vapaa-ajankeskus; Urheilutie 15, 32810 Peipohja.  
 
Kohderyhmä: Etsinnän maastojohtajakurssi on tarkoitettu etsinnän  peruskurssin suorittaneille, kohtalaisen suunnistustaidon  omaaville ja aktiivisesti etsintätoiminnassa mukana oleville Vapaaehtoisen pelastuspalvelun eri järjestöjen jäsenille.  Eduksi on hankittu kokemus etsinnöistä ja etsintäharjoituksista. Kurssille voidaan ottaa enintään 12 kurssilaista.  
 
Tavoite: Kurssin käytyään henkilöllä on valmiuksia johtaa partion-, ryhmän- ja joukkueen suuruista yksikköä etsinnässä. Osallistujan motivaatio Vapepa-toimintaan on kasvanut,  jonka lisäksi osallistujan paikka Vapepa tehtävässä ja organisaatiossa on selvinnyt. Osallistuja tietää ja tuntee maastojohtajan velvollisuudet ja vastuut. 
 
Kurssin sisältö: Kurssi on pituudeltaan 16 tuntia, sisältäen teoriaa, ryhmätehtäviä ja maastoharjoituksia. Lauantain etsintäharjoituksessa kurssilaiset toimivat ohjatusti pienimuotoisissa johtajatehtävissä maastossa. Johdettavaksi tulee kurssin ulkopuolisia etsintäryhmiä. Todistuksen saaminen edellyttää aktiivista osallistumista ja läsnäoloa koko kurssin ajan. 
Kurssin pääosiot 1. Maastojohtajan rooli ja tehtävät  2. Maastojohtajan suunnittelutehtävät  3. Maastojohtajan johtamistoiminta  4. Toiminta maastojohtajana   
 
Kouluttajat: Kouluttajina kurssilla toimivat valmiuskouluttajat; Juhani Salonsaari Kankaanpäästä, Sami Nygård Merikarvialta ja Jouko Lehtisalo Nokialta.   
 
Kustannukset: Kurssimaksu on 40,00 euroa sisältäen koulutuksen, kurssimateriaalin, todistuksen, ohjelmassa mainitut ruokailut ja kahvit sekä majoituksen (pe-la). Kurssi maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Vaihtoehtoisesti laskutamme kurssimaksun jolloin perimme 5€ laskutuslisän. 
 
Varusteet: Kurssilla tarvitaan mukana molempina päivinä seuraavat varusteet; muistiinpanovälineet, etsintäkurssiopas (ohjeita kadonnutta etsittäessä), säänmukaiset maastoetsintä- varusteet, Vapepan turvaliivi/vast, partiopilli, hernepilli, kompassi, kartansuojus, valaisin, maastoruokailuvälineet ja reppu etsintävarusteiden kuljettamista varten.  Ota mukaasi aiemmilta Vapepan kursseilta saamasi todistus (kortti). 
 
Majoitus: Kurssipaikalla on majoitusmahdollisuus ensisijaisesti pitkämatkalaisille. Majoittuminen tapahtuu Maja-nimisessä rakennuksessa, jossa on mm. 5 makuuhuonetta, keittiö,  oleskelutila, wc:t ja terassi. Varaa mukaasi makuupussi, pyyhe ja peseytymisvälineet. Perjantai-iltana on kaikilla kurssilaisilla saunomismahdollisuus rantasaunalla. 
 
Huomioitavaksi Koiria, kissoja tai muita kotieläimiä ei saa tuoda   kurssipaikalle. 
 
Ilmoittautumiset:  Ilmoittautumiset 14.5. mennessä seuraavan linkin kautta:  ja tiedustelut  https://www.lyyti.in/Etsinnan_maastojohtajakurssi_kmaki 
 
Liitteenä olevan osallistujatietolomakkeen (OTL MJK 20180525) palautus sähköpostiosoitteeseen; juhani.salonsaari@suomi24.fi 
 
Kurssille hyväksytyille lähetetään ennakkotehtävät ja kurssiin liittyviä ohjeita viikolla 20. 
 
Lisätiedot: Tarkempia tietoja kurssin sisällöstä antaa Juhani Salonsaari  puh. 040 734 3743.   
 
 
Tervetuloa kurssille!