Hyppy uuteen!

Tänä keväänä päätin ottaa selvää, miten erilaista järjestötoiminta voikaan olla ”aidan toisella puolella”.

Olen itse pesunkestävä partiolainen, mennyt mukaan toimintaan ekaluokkalaisena ja ollut mukana kaikessa mahdollisessa. Viimeiset 10 vuotta partio on ollut minulle työ, jolloin harrastaminen on jäänyt luonnollisesti vähemmälle. Ehdin työskennellä partiossa nimenomaan viestintätehtävissä monen monta vuotta ja nyt kun vaihdoin työtehtäviä, päätin kokeilla viestinnän tekemistä harrastuksena.

Liityin SPR:n jäseneksi viime vuoden loppupuolella ja tänä keväänä sain kunnian liittyä juuri perustettuun Tampereen osaston omaan viestintätoimikuntaan. Meillä on toimikunnassa hyvä porukka, josta löytyy erilaista kokemusta sekä viestinnästä että SPR:n toiminnasta.

Koska toimikunta on vasta perustettu, on työtäkin luonnollisesti paljon. Aloitamme perusasioista tekemällä osastolle viestintä- ja markkinointisuunnitelman. Suunnitelmassa pohdimme muun muassa osaston kohderyhmiä ja sitä, mitä kanavia käytämme ja missä tapahtumissa näymme.

Nykyajan viestinnässä kuvilla ja graafisella puolella on jatkuvasti isompi rooli. Sen vuoksi ehdimme jo ensimmäisessä kokouksessa miettiä, miten saisimme lisättyä osaston omaa kuvamateriaalia. Tarkoitus on perustaa myös oma kuvapankki ja päivittää osaston viestintämateriaaleja nykyaikaisemmiksi.

Tapahtumamarkkinoinnin avuksi aiomme kouluttaa niin sanottuja järjestövapaaehtoisia, jotka pystyvät kertomaan luonnollisesti ja monipuolisesti koko osaston toiminnasta erilaisissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa.

Luonnollisesti emme aio unohtaa myöskään sosiaalista mediaa ja sen kehittämistä. Seuraathan sinäkin Tampereen osastoa jo Facebookissa (Punainen Risti Tampereen osasto) ja Instagramissa (sprtampere)?

Odotan innolla, että pääsemme kunnolla laittamaan kädet saveen. On myös innostavaa päästä tapaamaan teitä kaikki uusia ihmisiä tämän uuden harrastuksen parissa!

Elina
Viestintätoimikunnan jäsen