Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän osaston ensiapuryhmä turvaa vappuaattoyön juhlintaa Jyväskylän keskustassa

Otto Virtanen
Kuvaaja: Otto Virtanen
Otto Virtanen
Kuvaaja: Otto Virtanen

Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän osaston ensiapuryhmä turvaa nuorten vapun juhlintaa Jyväskylän keskusta-alueella vappuaattoyönä 30.4.-1.5.2018 kello 18-02.00. Ensiapuryhmäläiset liikkuvat Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän osaston päivystyspalveluautolla Jyväskylän keskustassa ja tarvittaessa jalkautuvat kadulle ja puistoihin ihmisten joukkoon. Päivystäjät tunnistaa punaisista päivystysasuista, joissa on punaiset ristit.

Ensiapuryhmän toiminnan tarkoituksena on lisätä nuorten turvallisuutta Jyväskylän keskusta-alueella.  Ryhmäläiset antavat tarvittaessa ensiapua. Ryhmällä on suora viranomaisradioverkkoyhteys hätäkeskukseen ja se saa sitä kautta tarvittaessa lisäapua.

- Hauskaa saa olla, mutta pitäkää kavereistanne huolta. Pyytäkää apua ja neuvoa matalalla kynnyksellä, teitä varten olemme päivystämässä, kertoo Jouko Aho Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän osaston ensiapuryhmästä. Hätätilanteissa apua saa hätänumerosta 112.

Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän osaston ensiapuryhmän vapaaehtoiset harjoittelevat ensiapua, päivystävät yleisö- ja urheilutapahtumissa yleisön turvallisuutta sekä avustavat tarvittaessa eri viranomaisia erityis- ja onnettomuustilanteissa osana Vapaaehtoista pelastuspalvelua. Ryhmän toimintaan ovat tervetulleita kaikki ensiavusta kiinnostuneet, aikaisempaa koulutusta tai kokemusta ei tarvita. Ryhmä kouluttaa jäseniään.  

Lisätietoja: Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän osaston ensiapuryhmä, 0400-964 800 (päivystyksen ajan)

Lue lisää Suomen Punaisen Ristin Jyväskylän osaston ensiapuryhmän toiminnasta täältä