Hiv- ja seksuaaliterveyden verkko-opinnot keväällä ja syksyllä 2018

Vuonna 2018 hiv- ja seksuaaliterveystyön peruskurssi koostuu verkko-opetuksesta sekä lähiopetuksena toteutettavista koulutuksista. Verkko-opetusjakso suoritetaan Moodle-oppimisalustalla.

Seuraava hiv- ja seksuaaliterveystyön verkkokurssi-kurssi on mahdollista suorittaa 3.9-7.10.2018 välisenä aikana. Ilmoittaudu verkkokurssille tästä https://www.lyyti.fi/preview/hiv-moodle_syyskuu_2018

Verkkokurssilla tutustutaan eri tehtävien avulla mm. Punaisen Ristin periaatteisiin ja vapaaehtoistoimintaan Punaisessa Ristissä. Kurssiin liittyy videoita, luettavaa materiaalia, monivalintakysymyksiä sekä keskustelu- ja pohdintatehtäviä. Lisäksi saat tietoa hiv-infektiosta ja yleisimmistä seksiteitse tarttuvista taudeista Suomessa sekä niiden hoidosta. Seksuaalisen ja sukupuolisen moninaisuuden ymmärtäminen on myös osa verkkokurssia.

Verkkokurssin jälkeen vapaaehtoinen voi suorittaa oman kiinnostuksensa mukaan lyhyitä modulikoulutuksia kouluyhteistyöstä, festarityöstä, pluspistetyöstä, puhelin- ja/tai chat-neuvonnasta tai vaikka monikulttuurinen seksuaaliterveystyöstä. Tulevista koulutuksista löytyy tietoa RedNetin tapahtumahausta. Koulutuksia on tarkoitus järjestää alueellisten tarpeiden ja kysynnän mukaan loppusyksystä 2018 lähtien. Suositeltavaa on, että vapaaehtoinen käy verkkokurssin lisäksi vähintään 2 eri moduulia.