Savo-Karjalan piirin vuosikokous järjestettiin 22.4.2018 Nurmeksen Bomballa

Kirsi Piiparinen/SPR Savo-Karjalan piiri
Kuvaaja: Kirsi Piiparinen/SPR Savo-Karjalan piiri
"Piirin hallitus "
Kari Sarkkinen/SPR Savo-Karjalan piiri
Kuvaaja: Kari Sarkkinen/SPR Savo-Karjalan piiri
"Vuosikokouksessa palkitut "

Suomen Punaisen Ristin Savo-Karjalan piirin vuosikokous järjestettiin Nurmeksen Bomballa 22.4.2018. Vuosikokoukseen osallistui yhteensä 94 henkilöä ja edustettuina kokouksessa oli piirin 49 osastosta 29 osastoa.

Vuosikokouksessa luovutettiin tasavallan presidentin myöntämät Punaisen Ristin ansiomitalit ja jaettiin muita huomionosoituksia.

Kultaiset ansiomitalit myönnettiin tänä vuonna Pertti Markkaselle Suonenjoen osastosta, Elsa Räsäselle Lapinlahden osastosta ja Raija Virtaselle Uimaharjun osastosta. Hopeisia ansiomitaleja oli jaettavana kuudelle vapaaehtoiselle ja pronssisia 15 vapaaehtoiselle.

Muut huomionosoitukset 

Vuoden 2017 ristiläisiksi valittiin Varkauden osastosta Tiina Auvinen ja Varkauden ensiapuryhmä. Aktiivisella ryhmällä on monipuolinen hälytystoiminta ja ryhmä on luonut laajan verkoston alueellaan. Ryhmän hyvä yhteishenki ja aktiviinen kehittämismentaliteetti on huomattu ja ryhmä saakin jatkuvasti lisää uusia jäseniä.

Vuoden puheenjohtajaksi valittiin Tuula Miettinen Nilsiän osastosta. Tuula on pitkän linjan aktiivinen Punaisen Ristin toimija ja kokenut puheenjohtaja, jolta löytyy monipuolisesti tietoa ja taitoa. Tuula huomioi puheenjohtajana hienosti Punaisen Ristin eri ohjelma-alueet osaston toiminnassa.

Vuoden osastona palkittiin Vieremän osasto. Vieremän osasto tuplasi jäsenmääränsä vuoden 2017 aikana. Aktiivisella osastolla on mm. vireää ystävätoimintaa sekä ea- ja valmiusryhmät.

Vuoden nuori toimija-palkinnon sai Elina Luukkonen Rautavaaran osastosta. Elina on kouluttautunut monipuolisesti Punaisen Ristin toimintaan ja hän ollut mukana toiminnassa jo pitkään. Elina toimii osaston hallituksen jäsenenä, sihteerinä sekä osaston nuorisotoiminnan yhdyshenkilönä. Hän on osaston aktiivinen toimija, joka on aina valmis auttamaan. 

Vuoden nuorisoteko-palkinto myönnettiin Joensuun osaston ensiapuryhmälle. Joensuun ensiapuryhmä on saanut paljon nuoria mukaan toimintaansa, jonka ansiosta jopa kolmas osa ryhmän jäsenistä on nuoria. Ryhmä kouluttaa aktiviisesti nuoria ja antaa heidän toimia myös vastuullisissa tehtävissä. 

Vuoden monikulttuurisuuden edistäjä-palkinto myönnettiin Ilomantsin osastolle. Ilomantsin osasto aloitti monikulttuurisuustoiminnan nollasta saatuaan tiedon kiintiöpakolaisten saapumisesta kuntaan. Osasto on toiminut alusta lähtien kunnan tukena mm. kalustamalla pakolaisten asuntoja ja olemalla mukana vastaanottamassa heitä. Osasto on järjestänyt uusille kuntalaisille suomalaisia ystäviä ja kutsunut heidät mukaan erilaiseen ryhmätoimintaan. 

Uusi piirin hallitus

Piirin hallituksen puheenjohtajana jatkaa Kari Sarkkinen Tohmajärven osastosta ja varapuheenjohtajana Riina Myyryläinen Kuopion osastosta.

Hallitukseen valittiin kahdeksan jäsentä kaksivuotiskaudeksi 2018 – 2020:

Minttu Aho (Kuopio), Anne Bäck (Airaksela), Outi Forsblom (Tikkala), Markku Kasurinen (Uimaharju), Tomi Malinen (Nilsiä), Elvi Ruuskanen (Lapinlahti), Marko Savonkari (Kuopio) ja Jaana Valkama (Kiihtelysvaara).

Hallituksessa jatkavat myös Sinituuli Dufva (Joensuu), Pekka Kenjakka (Kuopio), Markus Kontiainen (Rääkkylä), Jukka Korkalainen (Rautavaara), Outi Kuningas (Polvijärvi), Katja Oinonen (Suonenjoki), Petri Raatikainen (Pyhäselkä) ja Riitta Topelius (Iisalmi).

Vuosikokous vahvisti piirin hallituksen toimintakertomuksen sekä piirin tilinpäätöksen vuodelta 2017. Lisäksi piirin hallituksen hyväksymä toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2018 vahvistettiin.

 

Lisätietoja:     Toiminnanjohtaja

                       Kaisu Haataja

                       Puh. 0500 322 910, kaisu.haataja[at]redcross.fi