Nuorten tueksi verkossa: päivystäjäksi Sekasin-chattiin

Olemme mukana Sekasin-chatissa, jossa nuori voi keskustella luotettavan aikuisen kanssa mistä tahansa mieltä painavasta asiasta. Mediassa näkyvien järkyttävien tapahtumien, kuten onnettomuuksien, jälkeen voimme järjestää nuorille myös ryhmächatin.

Tietoa verkkoauttamisesta: https://rednet.punainenristi.fi/node/40943

Tietoa Sekasin-päivystäjänä toimimisesta: bit.ly/sekasinchat

Päivystäjän haastattelu: https://rednet.punainenristi.fi/node/57726

Vapaaehtoisen tulee olla yli 23-vuotias.

Yksilökeskusteluita verkossa kriisissä olevien nuorten kanssa. Rekolan kartanolla, mutta päivystystä voi tehdä myös kotoa käsin.

Vapaaehtoisen tehtävät: Vapaaehtoisen tehtävänä on toimia verkkoauttajana, eli päivystäjänä Sekasin chatissä. Hän on saa tehtäväänsä koulutuksen ja säännöllisesti ammatillisesti ohjattua tukea, kuten purkukeskusteluja, työnohjausta, jatkokoulutusta ja kehityskeskusteluja. Tavoitteena on, että päivystäjä on keskustelussa nuoria varten, nuori tulee kuulluksi ja kohdatuksi, ja nuoren asiat ovat keskustelun keskiössä. Päivystäjä ei käsittele keskustelussa omia asioitaan. Päivystäjä sitoutuu vaitiolovelvollisuuteen sekä toimijatahonsa toimintaperiaatteisiin. Vaitiolovelvollisuus pysyy voimassa myös päivystystyön päätyttyä. Päivystäjä noudattaa Punaisen Ristin arvoja ja periaatteita.

Vuorot: Vuorot varataan itse. Vuoroja voi tehdä sovitusti kotoa käsin,  Mieli Ry:n tiloissa Pasilassa, Rekolan kartanolla, sekä muilla Nuorten turvataloilla.

Miten mukaan:

Täytä lomake: https://bit.ly/38RXYtw, laita sähköpostia: sara.jessen@punainenristi.fi, tai soita (arkisin n. klo 8-16) 0406202138 / Sara

Vapaaehtoiset haastatellaan ja heille tarjotaan kattava peruskoulutus, johon kuuluu itseopiskelumateriaalia Moodlessa, sekä joko kaksi webinaaria tai yksi lähipäiväkoulutus. 
Kevään koulutusten päivämäärät:

Lähipäivä la 14.3 klo 9.30-16 Mieli ry:n toimistolla Pasilassa
Webinaarit ti 24.3 & 31.3 klo 17-20 TÄYNNÄ
Webinaarit ti 7.4 & 14.4 klo 14-17
Webinaarit to 16.4 & 23.4 klo 17-20

Lisäkoulutuksia järjestetään tarpeen mukaan myöhemmin keväällä/kesällä. Tavoitteena on, että pääset sujuvasti mukaan tähän tärkeään vapaaehtoistyöhön!