ENSIAPURYHMÄTOIMINTA 60 v

Marjut Välimaa
Kuvaaja: Marjut Välimaa

Ensiapuryhmätoiminnan 60 v juhlaseminaari Ellivuoressa 21.4.2018

Ellivuoressa juhlittiin ensiapuryhmätoimintaa lauantaina. Ensiapuryhmätoiminta on alkanut Hämeessä vuonna 1957 eli 61 vuotta sitten, ensimmäisenä Tampereella, Lahdessa ja Hämeenlinnassa. Nyt oli hyvä aika tehdä katsaus näihin menneisiin vuosikymmeniin.

Loimme katsauksen päivystysasuihin vuosien varrelta ja löytyipä sieltä jonkun kaapista vielä palveluspukujakin pari kappaletta. Asujen väri on muuttunut alun sinisestä palveluspuvusta oranssin haalarin kautta punaiseen asuun.

Historiatyöpajassa saimme muistella hetkiä vuosien varrelta valokuvien, vanhojen ensiapuoppaiden ja välineiden parissa. Veikko Vasama kertasi historiapajassa omaa pitkää historiaa Punaisessa Ristissä ja esitteli muun muassa itse tekemänsä tilapäisvälineiden pienoismallit.

Päivään mahtui myös koulutusta. Markku saatteli meitä ensiarvion tekemisen merkitykseen autettavan kohtaamisessa, Jari ja Viksu opasti sanoin, kuvin ja käsin elvytyksen nykyprotokollaan. Putkon Lasse kertoili elvytyksen historiasta ja loi katsausta tulevaisuuteen.

Tilaisuudessa osastot saivat pääsihteerin ja puheenjohtajan allekirjoittamat kunniakirjat sekä ihan uunituoreen ensiapuryhmien oppaan.

Spärrä sekakuoro Happee ilahdutti kuulijoita laululla sekä Spärrä houseband musiikilla. Tampereen osaston Paha Kurki -ryhmä ilahdutti meitä  ”Selviytyjät” esityksellä sekä Tammelan ja Jokioisten osaston ryhmä Ellivuoren elvyttäjät opastivat kuulijoita Walekuolleiden paljastukseen.

Kiitos kaikille mukana olleelle!