Yleisöluento Arto Koposen kokemuksista Bangladeshissa: ”Kenttäsairaala on bittejä ja bambua.”

3.5.2018
17:30 - 20:00
Emilia Kangasluoma / Suomen Punainen Risti
Kuvaaja: Emilia Kangasluoma / Suomen Punainen Risti
"Ensimmäiset potilaat on otettu vastaan Suomen Punaisen Ristin ja Norjan Punaisen Ristin kenttäsairaalassa Cox’s Bazarissa, Bangladeshissa"
Sijainti:
Puijonkatu 9, 71820, Kuopio
Tapahtuman tyyppi: 
  • Yleisötapahtumat
Järjestäjä: 
Lokakuussa 2017 avattu Punaisen Ristin kenttäsairaala on Cox’s Bazarin pakolaisalueen ainoa ympäri vuorokauden toimiva kirurginen sairaala. Sairaala hoitaa muun muassa kirurgisia ja sisätautien potilaita, sekä synnyttäjiä ja lapsia. Avun tarve alueella on valtava, sillä alueelle on paennut jo yli puoli miljoona ihmistä Myanmarista. Suomen Punaisen Ristin katastrofiavun kautta myös suomalaiset lahjoittajat ovat mahdollistaneet sairaalan perustamisen.
 
Sairaala levittäytyy kahden jalkapallokentän kokoiselle alueelle. Avustustyöntekijät ovat niin paikallisia lääkäreitä ja kätilöitä, kuin kansainvälisiä avustustyöntekijöitäkin. Suomen Punainen risti on lähettänyt Bangladeshiin kymmeniä terveydenhuollon ammattilaisia, logistikkoja ja teknisiä asiantuntijoita. 
 
Yksi heistä on Arto Koponen Käsämästä. Hän oli neljä viikkoa Punaisen Ristin avustustyöntekijänä Bangladeshissa ylläpitämässä kenttäsairaalaa, jossa hänen tehtävinään oli huolehtia tietojärjestelmistä ja sairaalan tekniikasta. Arto palasi Suomeen pääsiäisen jälkeen.
 
Punaisen Ristin viikkoa vietetään kaikkialla maailmassa 3.-9.5. Osana Punaisen Ristin viikkoa SPR Savo-Karjalan piiri yhdessä Kuopion ja Joensuun osastojen kanssa järjestää yleisöluennon, jossa Arto Koponen kertoo kokemuksistaan Bangladeshissa. Samassa yhteydessä Punaisen Ristin paikalliset osastot kertovat omasta toiminnastaan sekä Punaisesta Rististä yleisesti. 
 
Tilaisuudessa on kahvitarjoilu ja vapaa pääsy. Tervetuloa!
 
Kuopio 3.5.2018 klo 17.30, Puijonkatu 9, 70100 Kuopio
Joensuu 9.5.2018 klo 17.30, Kauppakatu 35, 80100 Joensuu. 
 
 
Lisätietoja: Kirsi Piiparinen, kirsi.piiparinen@redcross.fi, puh. 0400-239649.