Auttajakurssi

Joonas Brandt
Kuvaaja: Joonas Brandt

Lisää auttajia Auttajakursseilta!

Auttajakurssi kestää tunnin tai kaksi. Kurssin aikana opitaan verenvuodon tyrehdytystä, hengityksen turvaamista, ruokapalan hengitysteihinsä saaneelle annettavaa ensiapua ja hätäpuhelun soittamista. Mikäli aikaa on kaksi tuntia harjoitellaan myös ensiapu nilkan nyrjähtäessä ja opitaan suojaamaan autettava kylmältä.

Auttajakursseja järjestävä osasto voi tilata maksuttoman materiaalipaketin (toteutusohje, toimintaohjekortit ja 20 kpl todistuksia) verkkokaupasta punaisenristinkauppa.fi. Harjoitusmateriaalit siteet, kolmioliinat ym. löytyvät osaston omista välineistä. Perustiedot ensiavusta riittävät kurssin vetämiseen ja halutessaan tapahtuman voi järjestää yhdessä toisen osaston kanssa. Kannatta pohtia myös suurempia tilaisuuksien toteuttamista alueella.

Lyhyet ensiapuvideot löytyvät osoitteesta https://www.punainenristi.fi/opi-ensiapua, niitä voi näyttää osallistujille ennen harjoitusta. Toimintaohjekortit kertovat, kuinka ensiaputilanteissa menetellään. Todistus jaetaan auttajakurssin osallistujille ja siihen rastitetaan ne aiheet, jotka kurssi on sisältänyt.

Hyvä ajankohta kurssin järjestämiseen on esimerkiksi Punaisen Ristin viikko.

Lisätietoja: kristiina.myllyrinne@punainenristi.fi

Uutiset

Ei uutisia juuri nyt.

Tapahtumat

Ei tapahtumia juuri nyt.

Foorumikirjoitukset

Ei foorumikirjoituksia juuri nyt.