Keravan osasto palkittiin Helsingin ja Uudenmaan piirin Vuoden 2018 osastona

"Keravan osaston hallituksen edustajat kävivät noutamassa Vuoden 2018 osasto -palkinnon piirin vuosikokouksessa. Vas. Ilpo Kähkönen, Marita Riihinen, Tuula Lind, Sini Syrjäläinen, Päivi Wilén ja Veikko T. Valkonen."

Punaisen Ristin Keravan osasto palkittiin SPR:n Helsingin ja Uudenmaan piirin vuoden 2018 osastona. Palkinto luovutettiin osaston edustajille piirin viime lauantaisessa vuosikokouksessa Espoossa.

- Keravan osaston toiminta on monipuolista ja se on hyvin tunnettu alueella. Osasto on saanut paljon uusia vapaaehtoisia mukaan monipuoliseen toimintaan. Sillä on vahvat verkostot ja yhteistyötä muiden osastojen, kaupungin sekä paikallisten yhdistysten ja kuntalaisliikkeen kanssa, palkinnon perusteluissa luetellaan.

Kiitosta sai myös se, että osasto on ottanut näkyvästi kantaa inhimillisten arvojen puolesta.

- Täydellinen, mutta mieluisa yllätys, kuvailee osaston puheenjohtaja Veikko T. Valkonen. Tuntuu hyvältä, että ahkeruutemme on havaittu laajemminkin. Taustalla on runsaasti vapaaehtoistyötä ja iso määrä ihmisiä. Palkinnosta osan antaisin koko keravalaiselle yhteisölle. Soudamme kaikki samaan suuntaan ja tulosta tulee.

Parina viime vuotena osaston vapaaehtoiset ja yhteistyökumppanit ovat avustaneet Keravalle tulleiden pakolaisten ja heiden asuntojensa varustelussa. Keravalaiset lahjoittivat vaatteita, astioita, kodinkoneita ja kalusteita valtavat määrät. Niitä riitti jaettavaksi muillekin tarvitseville. Osaston vapaaehtoiset ovat heidän kotouttamistoiminnassaan edelleen mukana.

Osaston ensiaputoiminta ja erityisesti ensiapukoulutus ovat lisääntyneet isoin harppauksin. Viime vuonna vietettiin Suomen Punaisen Ristin 140-vuotisjuhlavuotta. Sen aikana paikallisosastot tarjosivat suomalaisille ilmaisia auttajakursseja. Helsingin ja Uudenmaan piirissä Keravan osasto järjesti niitä eniten.

Helsingin ja Uudenmaan piiri on Punaisen Ristin suurin piiri. Jäseniä siinä on noin 22 000 ja osastoja 52. Keravan osastossa jäseniä oli vuoden vaihteensa kaikkiaan 446