Leikkipäivää vietetään jälleen 12.5.

Jokainen päivä on Leikkipäivä, mutta lauantaina 12. toukokuuta 2018 leikitään isolla joukolla ympäri Suomea. 

Valtakunnallisen Leikkipäivän tavoitteena on, että 12. toukokuuta leikki valloittaa Suomen erikokoisissa tapahtumissa ja tempauksissa. Leikkipäivä on oiva tapahtuma vaikkapa sukupolvien kohtaamispaikoissa Terhokerhoissa järjestettäväksi. Tapahtuman voi järjestää esimerkiksi sen ympärille, että aikuiset tutustuttavat lapset oman lapsuutensa leikkeihin. 

Leikkipäivän tapahtumat kootusti netissä

Oman leikkihetkensä tai -tapahtumansa, voi ilmoittaa Leikkipäivän nettisivuille. Sivustolta voi poimia vinkkejä tapahtuman järjestämiseen ja sinne kootaan tietoa koko maan tapahtumista. Lisäksi Leikkipäivän Facebook-tapahtumaan voi julkaista tunnelmia omista leikkihetkistä.

Viime vuonna Leikkipäivä-tapahtumia ilmoitettiin verkkosivuille yli sata. Leikkijöitä oli mukana tuhansia erikokoisissa ja erilaisissa tapahtumissa Helsingistä Utsjoelle.

Valtakunnallisen Leikkipäivän taustalla on Leikkipäivä-ohjelma, joka jakaa tietoa ja tutkimusta leikkimisen hyödyllisyydestä ja merkityksestä. Tavoitteena on kannustaa eri-ikäisiä ihmisiä leikkimään yhdessä sekä kerätä leikkiperinnettä. Leikkipäivää on järjestämässä laaja verkosto, johon kuuluu tällä hetkellä noin 30 toimijaa muun muassa Suomen Punainen Risti.

Lisätietoa: www.leikkipäivä.fi

#leikkipäivä #leikkipäivä2018 #leikkitekeehyvää