SPR Heinolan osaston Puoti tuo näkyvyyttä Punaiselle Ristille Heinolassa

Hanne-Miia Ollikainen
Kuvaaja: Hanne-Miia Ollikainen
"SPR Heinolan osaston vapaaehtoiset Eeva-Liisa, Marja-Leena ja Marjukka kertoivat Punaisen Ristin toiminnasta Heinolassa."

Ajelin aurinkoisena kevätpäivänä kohti Päijät-Hämettä ja Heinolaa suuntanani Puoti, SPR Heinolan osaston ylläpitämä kirpputori ja kohtaamispaikka. Puoti sijaitsee aivan Heinolan keskustan tuntumassa osoitteessa Kauppakatu 17.

Astuessani sisään Puotiin sain heti vastaan iloiset tervehdykset paikalla olleilta vapaaehtoisilta Marjukalta ja Eeva-Liisalta. Pian Puodille saapui vielä myös Marja-Leena, osaston aktiivivapaaehtoinen hänkin. Puodista voi löytää itselleen sekä Punaisen Ristin tuotteita, ensiapulaukkuja tai muuta tarpeellista kodintavaraa, sekä lahjoitettuja tavaroita ja vaatteita, joita kirpputorin kautta myydään eteenpäin. Ideana onkin saada tavarat kiertämään edullisesti ja niitä tarvitseville. 

Istahdimme yhdessä kahville ja kävimme läpi osaston toimintaa Heinolassa. Puoti -toiminnan lisäksi osastossa on muun muassa aktiivista ystävätoimintaa ja keräystoimintaa tarpeen mukaan. Mukana ollaan myös monissa eri verkostoissa paikallisesti. Uusia juttuja päästiin myös jo ideoimaankin yhteisesti.

Punaisen Ristin toiminnasta kiinnostuneet voivat vaikkapa piipahtaa Puodille kurkkaamaan, mitä sieltä löytyy ja kysymään lisää paikallisista vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksista! Tule siis rohkeasti Puodille, Puoti on avoinna ma-to klo 10-14. Kesälomalla voi olla poikkeavat aukioloajat. 

Teksti ja kuva Hanne-Miia Ollikainen