Tukikummien ja toiminnasta kiinnostuneiden ilta Lohjalla

11.4.2018 18:00 - 20:30
Tapahtuman tyyppi: 
  • Kurssit ja koulutukset
Järjestäjä: 

Tervetuloa tukikummien ja tukikummitoiminnasta kiinnostuneiden iltaan Lohjalle!

Suomesta haki turvapaikkaa vuonna 2015 yli kolme tuhatta alaikäistä yksin, ilman huoltajaa. Nyt suuri osa heistä on saanut oleskeluluvan. Uudellamaalla nuoria on satoja. He ovat asuneet alaikäisyksiköissä, ja kuntapaikan saatuaan siirtyneet asumaan perheryhmäkoteihin tai tukiasuntoloihin. 18 vuotta täyttävät nuoret siirtyvät asumaan itsenäisesti. Nuoret ovat ammatillisten tukipalvelujen piirissä, mutta tarvitsevat arkista tukea, verkostoja, ystäviä, turvallisia aikuisia, kontakteja lähiympäristöön ja yhteiskuntaan kotoutuakseen. Tukikummina voit olla nuoren tukena arjessa ja toimia aikuisena ystävänä.

Olet lämpimästi tervetullut tukikummien iltaan keskiviikkona 11.4.2018 järjestettävään iltaan kello 18 alkaen. Tapaamme osoitteessa Virkkalantie 12-16, 08700 Lohja (SPR Etelä-Lohjan tilat).

Lohjalla on toiminut vahva tukikummitoiminta jo pitkään– uutena tukikummina saat ympärillesi osaavia ja monikulttuurisuustoiminnasta aidosti välittäviä ihmisiä. Illan aikana avaamme sinulle, mitä tukikummitoiminta on ja pääset myös kuulemaan tukikummitoiminnassa olevien kokemuksia.  Lisätietoa Punaisen Ristin tuesta yksin tulleille saat osoitteesta https://rednet.punainenristi.fi/node/44668.

Lohjalla jo tukikummina toimivat pääsevät tässä illassa syventymään tukikummitoimintaan turvapaikanhakijataustaisten kanssa. Jaetaan ensin kokemuksia, kysytään ääneen, jos jokin askarruttaa, ollaan toistemme vertaistukena ja täydennetään osaamistamme uudella tiedolla. Iltaan on tehty koulutuspaketti huomioiden Lohjan tukikummien aiempi osaaminen.

Paikalla on myös SPR Lohjan perheryhmäkodista työntekijä.

Ilmoittaudu seuraavan linkin kautta: https://www.lyyti.in/Tukikummien_ja_toiminnasta_kiinnostuneiden_ilta_Lohjalla_5396

Lisätietoja saat Yksintulleiden tukihankkeen projektityöntekijältä Quynh Ly puh. 040 668 3373, sähköpostiosoite ly.dat.quynh@redcross.fi

Erittäin lämpimästi tervetuloa!