Vuoden Ennakkoluuloton edelläkävijä Turunmaalla -tunnustuksen saa Punaisen Ristin Paraisten osaston monikulttuurisuusryhmä

Punaisen Ristin Turunmaan piiri haluaa osoittaa huomiota henkilölle tai yhteisölle, joka on aktiivisesti edistänyt yhdenvertaisuutta Turunmaalla. Tunnustus jaetaan rasisminvastaisen viikon aikana, joka oli tänä vuonna 19.-25. maaliskuuta.

Ennakkoluuloton edelläkävijä on toimija, joka on rohkeasti ja ennakkoluulottomasti työskennellyt sen eteen, että ihmisiä kohdellaan tasa-arvoisesti ja kunnioittavasti, mikä edesauttaa sitä, että ihmiset tuntevat paremmin kuuluvansa mukaan suomalaiseen yhteiskuntaan. Keskeistä on myös myönteisten asenteiden edistäminen ja avoin tosiasioihin perustuva keskustelu. Ennakkoluulottoman edelläkävijän kriteereinä ovat työskentely etnisen tasa-arvoisuuden hyväksi ja julkinen kannanotto monikulttuurisuudesta. Henkilö tai yhteisö on aktiivisesti tehnyt työtä maahanmuuttajien kanssa tai heidän hyväkseen, kutsunut tai muuten ottanut mukaan omaan toimintaansa maahanmuuttajataustaisia henkilöitä ja näkyvästi toiminut etnisen tasa-arvoisuuden puolesta.

Tänä vuonna ennakkoluuloton edelläkävijä -palkinto menee ryhmälle, joka on aktiivisesti työskennellyt kotoutumisen hyväksi ja sillä tavalla vahvasti edesauttanut suomalaiseen yhteiskuntaan kuulumista, sanoo Rebecca Börman, vapaaehtoistoiminnan suunnittelija Punaisen Ristin Turunmaan piirissä. Palkinnon saa Punaisen Ristin Paraisten osaston monikulttuurisuusryhmä.

Paraisten monikulttuurisuusryhmä on viimeksi kuluneena vuonna pitänyt yllä kolmea läksykerhoa pakolaisina Paraisille tulleille lapsille. Läksykerhoissa monikulttuurisuusryhmän vapaaehtoiset auttavat lapsia läksyjen teossa. Tällä tavalla ryhmä tukee vahvalla tavalla kotoutumista, kielellistä kehitystä ja nuorten koulumenestystä. Läksykerhojen lisäksi he ovat myös järjestäneet ompelukerhoa maahanmuuttajatytöille, kudontakerhoa naisille, ylläpitäneet ystäväperhetoimintaa, pitäneet ruoalaitto- ja kielikursseja ynnä muuta. Ryhmä on tehnyt uskomattoman työn ja on ansainnut tunnustuksen ”Ennakkoluuloton edelläkävija”.

Sirkka Koivunen, monikulttuurisuusvastaava Punaisen Ristin Paraisten osastossa, on ilahtunut ja yllättynyt saadessaan kuulla ryhmän valinnasta vuoden ennakkoluulottomaksi edelläkävijäksi. Hän sanoo, että ryhmä tekee työtä sydämellään. Sirkka on järjestänyt tämänvuotisella rasismin vastaisella viikolla koululaisille Paraisilla ohjelmaa, jolla vastustetaan rasismia ja kannustetaan etniseen tasavertaisuuteen.

Piirin jakaa tunnustuksen ryhmälle heidän seuraavassa ryhmätapaamisessaan.