2018 Ennakkoluuloton edelläkävijä tunnustus Kaakkois-Suomen piirissä

Anna Buzaeva
Kuvaaja: Anna Buzaeva
"Arja Vainion puhe"
Anna Buzaeva
Kuvaaja: Anna Buzaeva
"Arja Vainio onnittelee palkinnon saanutta Jaakko Hietsaloa"
Anna Buzaeva
Kuvaaja: Anna Buzaeva
"Jaakko Hietsalo"

Suomen Punainen Risti myöntää Rasisminvastaisella viikolla Ennakkoluuloton edelläkävijä -palkinnon henkilölle, yhteisölle, työnantajalle tai yhdistykselle, joka on omassa toiminnassaan rohkeasti ja ennakkoluulottomasti edistänyt kaikkien ihmisten arvostavaa ja yhdenvertaista kohtelua sekä pääsyä osalliseksi suomalaiseen yhteiskuntaan. Kahdentoista vuoden aikana on Punainen Risti jakanut rasisminvastaisella viikolla eri puolilla Suomea Ennakkoluuloton edelläkävijä –tunnustuksia.

Tunnustus on jaettu erilaisille yrityksille, yhteisöille ja ihmisille, jotka ovat toiminnallaan edistäneet yhdenvertaisuutta. Tavoitteena on nostaa esille toimijoita, jotka edistävät ihmisten yhdenvertaista kohtelua suomalaisessa yhteiskunnassa.

Tänä vuonna ehdokkaita etsittiin Kouvolan alueelta. SPR Kaakkois-Suomen piiri päätti, että saajia on tänä vuonna poikkeuksellisesti kaksi: toinen yhteisö ja toinen henkilö.

1. Hymiö Hammaslääkärit - hammaslääkäriasema Kouvolassa Avoin ja ennakkoluuloton palveluasenne poikkeuksellisessa tilanteessa, jolloin uutena asiakasryhmänä olivat Kouvolan vastaanottokeskuksen asiakkaat, eli turvapaikanhakijat.

2. Jaakko Hietsalo Kouvolan vastaanottokeskuksen aloittaessa tuli toimintaan mukaan vapaaehtoisena mies, joka oli mukana monen turvapaikanhakijan arjessa. Jaakko opetti suomen kieltä, oli aidosti läsnä, kuunteli, kannusti ja lohdutti. Jaakolla oli aikaa ja moni nuori turvapaikanhakija kutsuikin häntä isäksi. Hän oli monelle nuorelle miehen alulle tärkeä tuki ja ystävä. Jaakko on nähnyt paljon surua, huolta ja kyyneleitä, mutta myös iloa, toivoa ja parasta on varmasti ollut saada mahtavia ystäviä hänen omaan elämäänsä. Jaakko oli mukana, kun toiminta alkoi ja on edelleen monen turvapaikanhakijan tai jo oleskeluluvan saaneen ystävä. Aito ihminen, suurella sydämellä.

Tunnustukset luovuttaa saajille SPR Kaakkois-Suomen piirin toiminnanjohtaja Arja Vainio rasisminvastaisen kampanjan seminaarissa, joka pidetään monikulttuurikeskus Saagassa tiistaina 20.3.2018 klo 17-19.