Turvallisuuskampanjat: Tapaturmapäivä ja Pysy pystyssä -kampanja

Tapaturmapäivä

Ethän kikkaile, pysy pystyssä!

Punainen Risti on vahvasti mukana talven valtakunnallisissa turvallisuuskampanjoissa. Tapaturmapäivä 13.12. muistuttaa arjen riskien vähentämisestä ja Pysy pystyssä -kampanja talvijalankulun turvallisuudesta. Molemmat kampanjat korostavat loppuvuonna kiireen vaikutusta tapaturmiin. 

Osastosi voi osallistua turvallisuuskampanjoihin esimerkiksi näin:

  • Jakakaa tarkistuslistoja, joiden avulla jokainen voi nopeasti kartoittaa oman kotinsa turvallisuusriskit. Tilaa osastollesi tapaturmien ehkäisymateriaalia (Turvallisesti kotona -juliste, Turvallisia Vuosia -opas, lasten ja iäkkään turvallisuuden tarkistuslistat, Pysy pystyssä -kampanjamateriaali) Punaisen Ristin verkkokaupasta: punaisenristinkauppa.fi.
  • Kampanjamateriaali on ladattavissa sivulta tapaturmapaiva.fi ja pysypystyssa.fi
  • Pitäkää tapaturmainfo tai osastoilta tapaturmien ehkäisystä. Ohjeet löytyvät RedNetistä: rednet.punainenristi.fi/node/56561
  • Viestikää tapaturmien ehkäisemisestä Tapaturmapäivänä hashtageilla #ethänkikkaile sekä #tapaturmapäivä ja Pysy pystyssä -kampanjan aikana hashtagilla #pysypystyssä. Järjestäkää tapahtuma kaatumistapaturmien ehkäisemiseksi. Ohjeet kaatumisriskin kartoittamiseen löydät RedNetistä: https://rednet.punainenristi.fi/node/50209
  • Kampanjoihin voi osallistua myös sosiaalisessa mediassa kampanjaviikkojen aikana htts://www.facebook.com/tapaturmapaiva tai https://www.facebook.com/kotitapaturma.  Tapaturmapäivä etsii täydellistä miehelle annettavaa aineetonta joululahjaa, joka vähentäisi kiirettä arjessa, työssä tai vapaa-ajalla. Pysy pystyssä kampanjan kilpailu kyselee kuka tarvitsisi liukuesteitä ja miksi?  

 

Tapaturmapäivän ja Pysy pystyssä -kampanjan suunnittelusta ja järjestämisestä vastaa tapaturmien ehkäisyverkosto. Punainen Risti koordinoi verkostoa ja vastaa toteutuksesta yhteistyössä muiden verkoston toimijoiden kanssa.

 

Lisätietoja:Terveyden edistämisen suunnittelija Saara Aakko, p. 040 480 6973

 

 

Uutiset

Joulukuun Tapaturmapäivä haluaa herätellä ihmisiä ja varsinkin miehiä huomaamaan kiireen vaikutuksia tapaturmien syntyyn sekä parantamaan heidän keinojaan hallita arjen kiirettä.

Kiire aiheuttaa leijonanosan kodeissa tapahtuvista tapaturmista. Myös työpaikoilla, vapaa-ajalla ja liikenteessä kiire vaikuttaa monen tapaturman taustapiruna. Kiire on taustasyynä varsinkin kotitapaturmissa, joista reilusti yli puolet (62 prosenttia) johtui osin tai kokonaan kiireestä.

Miehille sattuu liikaa
Tapaturmapäivän kohderyhmänä on työikäiset miehet

Miehille näyttää sattuvan ja tapahtuvan - varsinkin kotona ja liikkuessa. Siksi Tapaturmapäivänä, perjantaina 13. heinäkuuta, kiinnitetään huomiota erityisesti miesten tapaturmiin.

Tapaturmakuolleisuus on korkeampaa työikäisillä miehillä kuin naisilla. Miesten tapaturmakuolleisuus on vähentynyt viime vuosina, mutta edelleen työikäisten tapaturmaisesti aiheutuneista kuolemista 80 % sattuu miehille*.

Miehille näyttää sattuvan ja tapahtuvan - varsinkin kotona ja liikkuessa. Siksi Tapaturmapäivänä, perjantaina 13. huhtikuuta, kiinnitetään huomiota erityisesti miesten tapaturmiin.

Tapaturmakuolleisuus on korkeampaa työikäisillä miehillä kuin naisilla. Miesten tapaturmakuolleisuus on vähentynyt viime vuosina, mutta edelleen työikäisten tapaturmaisesti aiheutuneista kuolemista 80 % sattuu miehille*.

Tapahtumat

Ei tapahtumia juuri nyt.

Foorumikirjoitukset

Ei foorumikirjoituksia juuri nyt.