Turvallisuuskampanjat: Tapaturmapäivä ja Pysy pystyssä -kampanjat

Turvallisuuskampanjat

Tapaturmapäivän ja Pysy pystyssä -kampanjan suunnittelusta ja järjestämisestä vastaa Tapaturmien ehkäisyverkosto. Punainen Risti koordinoi verkostoa ja vastaa toteutuksesta yhteistyössä muiden verkoston toimijoiden kanssa. Tapaturmapäivää on vietetty jo yli 25 vuoden ajan. Tapaturmien ehkäisyn puolesta kampanjoidaan jokaisena perjantaina 13 päivä. Vuonna 2023 Tapaturmapäivää vietetään perjantaina 13.1. ja perjantaina 13.10. Pysy pystyssä -kampanjaa vietetään 16.1.-29.1.2023. 

Punainen Risti on vahvasti mukana valtakunnallisissa turvallisuuskampanjoissa. Tapaturmapäivän tavoitteena on saada ihmiset pohtimaan, miten vähentää tapaturmien riskiä niin kotona, töissä kuin liikenteessä.

Tietoa ja aineistoa tapaturmista

Sivustolla kotitapaturma.fi on ajankohtaisia artikkeleja, tietoa erilaisista tapaturmatyypeistä sekä vinkkejä tapaturmien ehkäisystä ja vaaranpaikkojen kartoittamisesta. Lisäksi sivustolta löytyy tilastotietoa ja ilmaista aineistoa, kuten kuvia ja julisteita. Kaikki materiaali on vapaasti käytettävissä.

Kampanjasivut: tapaturmapäivä.fi ja pysypystyssä.fi päivitetään aina vuosittain kyseisen kampanjailmeen mukaan. 

Katso myös arjen turvallisuusohjeet punainenristi.fi:ssä.

Lisätietoja: Terveyden edistämisen suunnittelija Saara Aakko, saara.aakko@punainenristi.fi, p. 040 480 6973

Uutiset

Tämän kevään ensimmäinen täydennyskoulutus on tiistaina 25.5 klo 17-18.30.

Aiheena on eri ikäisten tapaturmat (lapset ja nuoret, työikäiset ja iäkkäät). Kouluttajina toimivat THL:n asiantuntijat:

Ulla Korpilahti, kehittämispäällikkö,  Hanna Kettunen, erikoistutkija ja Riitta Koivula, kehittämispäällikkö.

Vuonna 2020 valtakunnallista Tapaturmapäivää vietetään ensimmäisen kerran perjantaina 13.3. Tapaturmapäivän tavoitteena on saada ihmiset pohtimaan, miten vähentää tapaturmien riskiä niin kotona, töissä kuin liikenteessä.

Vuosina 2018-2019 Tapaturmapäivä-kampanjan teemana ovat olleet eri vuodenaikoihin liittyvät tapaturmariskit. Kampanja on kohdistettu erityisesti miehille, joille tapaturmia sattuu tilastojen valossa selkeästi eniten. Maaliskuussa Tapaturmapäivä nostaa esiin erilaisia keinoja ja välineitä tapaturmariskien tarkasteluun. 

Joulukuun Tapaturmapäivä haluaa herätellä ihmisiä ja varsinkin miehiä huomaamaan kiireen vaikutuksia tapaturmien syntyyn sekä parantamaan heidän keinojaan hallita arjen kiirettä.

Kiire aiheuttaa leijonanosan kodeissa tapahtuvista tapaturmista. Myös työpaikoilla, vapaa-ajalla ja liikenteessä kiire vaikuttaa monen tapaturman taustapiruna. Kiire on taustasyynä varsinkin kotitapaturmissa, joista reilusti yli puolet (62 prosenttia) johtui osin tai kokonaan kiireestä.

Tapahtumat

Ei tapahtumia juuri nyt.

Foorumikirjoitukset

Ei foorumikirjoituksia juuri nyt.