Rasisminvastainen viikko Vaasan suomalaisessa osastossa

23.3.2018 12:00 - 24.3.2018 15:00
Maaya Ratsuk
Kuvaaja: Maaya Ratsuk
Tapahtuman tyyppi: 
  • Yleisötapahtumat
Järjestäjä: 

Punainen Risti toimii rasismia ja syrjintää vastaan ympäri vuoden, mutta erityisen näkyvästi 19.-25.3.2018 rasisminvastaisella viikolla. Rasisminvastainen viikko haastaa kaikki mukaan vastustamaan rasismia näkyvästi ja edistämään yhdenvertaisuutta.

Tervetuloa mukaan!
 

  • 23.3.2018 klo 12-16 Rasisminvastainen tempaus Vaasan SPR-Kirppiksellä (Klementinkatu 17)

Vaasan SPR-Kirppis ja SPR Vaasan suomalainen osasto järjestävät perjantaina 23.3. klo 12-16 rasisminvastaisen tempauksen, jossa voit jutella kanssamme rasismista kahvikupin äärellä ja osallistua rasismivisaan, johon osallistuneiden kesken arvomme kolme 20 euron arvoista lahjakorttia kirppikselle. Voit myös ottaa kantaa kuvauspisteellämme. Lahjakorttien arvonta suoritetaan perjantaina 23.3. klo 16. Arpaonnen suosimien henkilöiden nimet julkaistaan Facebookissa SPR-Kirppis Vaasan sekä SPR suomalaisen osaston sivuilla.

  • 24.3.2018 klo 11-15 Vaasa Against Racism Vaasan torilla

VisitVaasan kioski muuttuu Moninaisuus-kioskiksi! Musiikkia, hyvää fiilistä ja ilmapalloja. Mahdollisuus ottaa kantaa rasismia vastaan. Tapahtuman järjestäjinä Punaisen Ristin ruotsinkieliset ja suomenkieliset toimijat Vaasassa.

Jos haluat osallistua tapahtumaan Punaisen Ristin vapaaehtoisena, niin tavataan osastotoimistolla klo 11. Saat toimistolla pikaperehdytyksen kampanjaan ja liivit päälle. Lähdemme toimistolta yhdessä torille viettämään rasisminvastaista päivää.

Voit myös osallistua verkossa jakamalla esimerkiksi kampanjakuvia, joita on tänä vuonna monilla eri kielillä. Näytä, että välität! Käytä julkaisuissasi tämän vuoden sloganeita #olenkanssasi/#jagärmeddig #imwithyou.

Lisätietoa kampanjasta ja osallistumisvinkkejä mm. kouluille: https://www.eirasismille.fi/
Rasisminvastaiset logot löydät täältä: http://aineistopankki.punainenristi.fi/l/z-nMFbpNM-vc

Haluaisitko toimia maahanmuuttajan tukena? Tule mukaan ystäväksi. Seuraava ystävätoiminnan lyhytkurssi järjestetään keskiviikkona 28.3.2018 ja siinä painotuksena on maahanmuuttajan ystävänä toimiminen. Lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet täältä.

Lisätietoja: Emmi Juutilainen, 044 7631 066, emmi.juutilainen@sprvaasa.fi