Rasisminvastaista viikkoa vietetään tällä viikolla

Jokainen on vastuussa omista valinnoistaan ja asenteistaan. Kampanja kohdistuu nyt yksilöön, heihin haluamme vaikuttaa.
Vuoden 2018 kampanja on myös yhdenvertaisuutta edistävä kaikkia koskeva kampanja. Jokainen tarvitsee lähelleen ihmisen, joka on läsnä ja tukemassa arjessa.

Piirin Rasisminvastainen kampanjan päätapahtuma on tänä vuonna Kouvolassa. Tiistai-iltana piiri ja kaupunki järjestävät seminaari "Minä onnistuin, sinäkin onnistut!"- missä maahanmuuttajat kertovat omista kotoutamistarinoistaan ja omista poluistaan työllistyä. Kouvolan viikko-ohjelmassa on myös paneelikeskustelu, leffailta, tyttöjen iltoja sekä muita tapahtumia.
Rasisminvastaista kampanjaa järjestetään muuallakin kuin Kouvolassa. Kotkan osasto on muiden yhteistyökumppanien kanssa järjestämässä erilaisia tapahtumia koko viikon ajan, viikko-ohjelmassa urheilu-, taidetapahtumia, muotinäytös, Elävä kirjasto, yms yms.
Haminassa maanantaina avattiin valokuva- ja taidenäyttely, jossa on mukana n. 40 teosta tai valokuvaa! Kulttuurien kohtaamisen lisäksi näyttelyssä näkyy vahvana erilaisuuden hyväksyminen, mukana olevan mielenterveys-teeman kautta! Maistiaisia maailmalta pääset maistamaan 24.3. Kulmakiven Pop Up-cafe tapahtumassa. Mukana on myös sirkus- ja tanssiesityksiä, lapsille omaa ohjelmaa sekä dokumenttielokuvia.
Mikkelissä avattiin eilen Kulttuuritori! Esedun aulassa pääsee tutustumaan eri kulttuureihin ja osallistumaan mm. taideteosten tekemiseen! Viikko-ohjelmassa on mm. Yövaras - elokuvan esittäminen, sekä paljon muita erilaisia tapahtumia ympäri Mikkeliä.