2018 Oulun piirin Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustus myönnettiin Árpád Kovácsille

Laura Juujärvi
Kuvaaja: Laura Juujärvi
"Tunnustuksen ojensi toiminnanjohtaja Pertti Saarela"

"Ennakkoluuloton edelläkävijä" – tunnustus myönnettiin paperittomien puolestapuhujalle, pappi Árpád Kovácsille!

Kovács on vuosien ajan auttanut maahanmuuttajataustaisia ihmisiä statuksesta riippumatta. Hän on rohkeasti ja ennakkoluulottomasti osoittanut omalla toiminnallaan sen, kuinka yksikin ihminen voi saada paljon aikaan. Lisäksi Kovacs on mm. toiminut paperittomien ihmisten äänenä yhteiskuntaan päin.
 
Punainen Risti jakaa rasisminvastaisella viikolla tunnustuksia yhteisöille ja yksittäisille henkilöille, jotka ovat edistäneet ihmisten yhdenvertaista kohtelua.

Árpád Kovács vastaanotti Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustuksen perjantaina 16.3. kauppakeskus Valkeassa Oulu loves me – tapahtuman yhteydessä. Tunnustuksen ojensivat SPR Oulun piirin toiminnanjohtaja Pertti Saarela ja monikulttuurisuustoiminnan kehittäjä Marika Parkkila.

Oulu loves me- tapahtuma järjestettiin jo seitsemännen kerran Rasisminvastaisen viikon aloitustapahtumana. Tapahtuman tarkoituksena on nostaa esiin ja keskustelun aiheeksi toisten ihmisten kunnioittaminen ja rasismiin puuttuminen. Tapahtuman ohjelmassa on tanssi- ja musiikkiesityksiä sekä iloista yhdessäoloa. Tapahtuma tavoitti noin 500 ihmistä.

Rasisminvastaista viikkoa vietetään 19.–25.3.2018.