Tukikummikoulutus, Loimaa

28.3.2018
18:00 - 21:00
Tapahtuman tyyppi: 
  • Kurssit ja koulutukset
Hinta: 
maksuton
Järjestäjä: 
SPR Varsinais-Suomen piiri

Nyt sinulla on mahdollisuus kouluttautua alaikäisenä yksin Suomeen tulleen nuoren tukikummiksi!

Koulutuksessa käymme läpi tukikummitoimintaa ja tukikummin tehtäviä, tutustumme kohderyhmän nuorten elämänpiiriin ja kummitoiminnasta kiinnostuneiden vapaaehtoisten ajatuksiin. Koulutus antaa kattavan kuvan tukikummitoiminnasta vapaaehtoistyömuotona ja antaa sinulle valmidet jatkaa eteenpäin kohti kummiutta. Tervetuloa mukaan tutustumaan!

Olen turvassa, mutta yksin.”

Suomesta haki turvapaikkaa vuonna 2015 yli kolmetuhatta alaikäistä yksin, ilman huoltajaa. Nyt suuri osa heistä on saanut oleskeluluvan.

He ovat asuneet alaikäisyksiköissä, ja kuntapaikan saatuaan siirtyneet asumaan perheryhmäkoteihin tai tukiasuntoloihin. 18 vuotta täyttävät nuoret siirtyvät asumaan itsenäisesti. Nuoret ovat ammatillisten tukipalvelujen piirissä, mutta tarvitsevat arkista tukea, verkostoja, ystäviä, turvallisia aikuisia, kontakteja lähiympäristöön ja yhteiskuntaan kotoutuakseen.

He tarvitsevat sinun apuasi: voisitko tehdä asioita yhdessä, kuunnella, kannustaa, keskustella, opastaa, näyttää paikkoja?

Ehditkö tavata nuorta 1-4 kertaa kuussa vuoden ajan? Oletko yli 25-vuotias? Jos vastasit näihin kyllä, tämä voisi olla koulutus juuri sinulle!