Kevätkuulumisia SPR Pohjois-Helsingin osastosta

"Uutta tulossa SPR Pohjois-Helsingissä"

65 vuotta täyttävässä SPR Pohjois-Helsingin osastossa puhaltavat uudet tuulet. Osastoa luotsaa uusi puheenjohtaja Katja Kuusela yhdessä jo pitkään mukana olleiden ja vähän tuoreempienkin vapaaehtoisten kanssa. Osaston toiminta on monipuolista ja aktiivista kattaen lähes koko Pohjois-Helsingin. Haluamme että se on myös iloista, innostavaa ja jaksamista vahvistavaa. Sellaista että siihen on helppo tulla mukaan ja sitä on hauska järjestää yhdessä.

Muutto Kannelmäkeen

Muutamme Kannelmäkeen huhtikuun vaihteessa, kun nykyisen Patolan toimitilamme vuokrasopimus päättyy. Uusi toimitila on Kannelmäen juna-aseman vieressä, terveysasemaa vastapäätä (Kaustisenpolku 5). 

Valmistelemme muuttoa ja pidämme pakkauspäivän Patolassa (Hirsipadontie 4 F) su 18.3. klo 10.00 alkaen. Tule avuksi ja tutustumaan, paikalla on pakattavien tavaroiden lisäksi hallituksen jäseniä ja osaston aktiiveja. Ja tarjolla ainakin muuttokahvit.

Tervetuloa kevätkokoukseen

Osaston sääntömääräinen kevätkokous pidetään ti 20.3.2017 klo 18.00 Malmin toimintakeskuksessa, Kirkonkyläntie 2. Kokouksen asialistalla ovat mm. vuoden 2017 tilinpäätöksen esittely ja vahvistaminen sekä osaston ehdotukset piirin toiminnan painopistealueiksi.

Kokouksen virallisen osuuden eli sääntömääräisten asioiden käsittelyn jälkeen Bangladeshissa vuoden alussa ollut delegaattimme Pepe Salmela kertoo rohingya-kriisin tilanteesta. 

Muita lähiajan tapahtumia

Koillisen ystäväkerho kokoontuu 22.3.2018, Luoteisen ystäväkerhon tapaaminen on 10.4.2018.  Rasismin vastaista viikkoa vietämme maaliskuussa, Punaisen Ristin viikkoa toukokuussa. Olemme myös mukana alueemme kaupunginosien tapahtumissa mm. Malmilla, Maunulassa ja Viikissä. Perinteinen Nälkäpäivä-keräys on 20.–22.9.2018.

Osaston verkkosivuilla olevaan Tapahtumat-kalenteriin olemme listanneet koulutukset ja muut tapahtumat. Toimintaryhmien tapaamisajat löydät kunkin toiminnan esittelystä.

Päivitämme Tapahtumat-kalenteria jatkuvasti, minkä lisäksi julkaisemme uutisia ja tietoja tapahtumista verkossa ja Facebookissa. Tykkää ja seuraa meitä!

Juhlimme osaston 65. toimintavuotta syksyllä 

Pohjois-Helsingin osasto täyttää tänä vuonna 65 vuotta. Osastolla on takanaan monivaiheinen historia alkaen 18.3.1953 perustetusta Maunulan osastosta, johon ovat vuosien varrella yhdistyneet Oulunkylän, Malmin, Puistolan, Suutarilan, Kaarelan ja Pakilan osastot. Tänä päivänä Pohjois-Helsingin osasto on Helsingin 2. vanhin ja Suomen 3. suurin SPR:n osasto.

Vietetään merkkipäivää syksyllä yhdessä - menneitä muistellen ja tulevaa tähyten.

Uusia vapaaehtoistoiminnan tapoja

SPR:ssä jokainen voi valita, miten on mukana: jäsenenä ja/tai lahjoittajana ja/tai vapaaehtoisena.

Osastomme laaja toiminta-alue ja toiminnan kirjo tarjoavat monia vaihtoehtoja vapaaehtoisille. Vapaaehtoistoimintamme myös kehittyy jatkuvasti. Perinteiset toimintamuodot kuten mm. ensiapu, valmius ja ystävätoiminta ovat jo saaneet rinnalleen uusia toimintamuotoja kuten mm. vastaanottokeskustoiminnan, monikulttuuritoiminnan, SuomiKamut, läksyhelpit ja nuorten hengailuillat.

Oletko sinä jo löytänyt oman tapasi auttaa? Voit myös ehdottaa uusia toimintatapoja.

Olet tervetullut mukaan, vaikka äidinkielesi on joku muu kuin suomi – suomen kielen alkeilla pääset alkuun.

Non-Finnish speakers are very welcome to various volunteer activities. Please find more information!

Aurinkoisia kevättalven päiviä!