72 tuntia -kouluttajakoulutus

14.4.2018 10:00 - 15:30
Tapahtuman tyyppi: 
  • Harjoitukset
  • Kokoukset
  • Kurssit ja koulutukset
  • Muut tapahtumat
Järjestäjä: 
SPR Satakunnan piiri yhteistyössä Pärjätään yhdessä -hankkeen kanssa

Pärjäisitkö häiriötilanteessa 72 tuntia omin avuin? Haluaisitko oppia 72 tuntia -varautujaksi ja oppia opastamaan muitakin?

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö on kehittänyt Huoltovarmuuskeskuksen rahoituksella 72 tuntia – varautumiskoulutuksen, jonka tavoitteena on lisätä kansalaisten kykyä varautua arjen häiriötilanteisiin. 72 tuntia -varautumiskonseptin avulla pyritään tavoittamaan kohderyhmiä, jotka eivät aikaisemmin ole olleet kovin kiinnostuneita varautumisesta.

Punaisen Ristin Satakunnan piiri järjestää yhteistyössä Pärjätään yhdessä -hankkeen kanssa 72 tuntia -kouluttajakoulutuksen la 14.4.  Koulutuksen jälkeen osallistujat järjestävät noin 2 h kestäviä, yleishyödyllisiä 72 tuntia -varautumiskoulutuksia. Varautumiskoulutusten tulee olla avoimia ja maksuttomia kaikille kiinnostuneille. Huomaathan, että koulutusten avulla on mahdollista rekrytoida mukaan uusia toimijoita.

Koulutuksen tavoitteena on oppia tunnistamaan keskeisimmät kodin ja asuinympäristön riskit sekä ymmärrät yhteiskunnan varautumista häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa. Koulutus on osallistujille maksuton, sis. lounaan ja kahvit. Koulutuksen käyneiden toivotaan sitoutuvan pitämään 2h koulutuksia alueellaan.

Lisätietoja kouluttajakoulutuksesta ja 72 tuntia -konseptista Internetistä (www.72tuntia.fi).