Vanhusten kerho tuo lämpöä pakkasten keskelle Vilppulassa

Hanne-Miia Ollikainen
Kuvaaja: Hanne-Miia Ollikainen
"Yhteinen kahvihetki tuo mukavaa piristystä viikon keskelle."
Hanne-Miia Ollikainen
Kuvaaja: Hanne-Miia Ollikainen
"Raipe-koira on yksi kerhon vakikävijöistä. "
Hanne-Miia Ollikainen
Kuvaaja: Hanne-Miia Ollikainen
"Iltapäivään mahtui myös hauskoja tarinoita ja yhteislaulua. "

SPR Vilppulan osastossa on aktiivista ystävätoimintaa ympäri vuoden. Vanhusten kerho kokoontuu kerran viikossa tiistaisin ja kokoaa yhteen ihmisiä yhteisen kahvihetken ja vaihtuvan ohjelman ympärille. 

Ajelin aurinkoisena pakkaspäivänä Vilppulaan vierailulle ja iloiset hymyt ja puheensorina ottivat minut vastaan astuttuani sisään Suomelanrinteen kerhohuoneeseen. Kerhohuoneella kokoontuu vanhusten kerho, joka kokoaa yhteen ihmisiä vaihtamaan kuulumisia ja kahvittelemaan yhteisen pöydän ääreen. Kerhossa kuultiin tällä kertaa kalevalaista runoutta ja yhteislaulua jokaisen omien toiveiden mukaan. Teemat vaihtelevat vuoden aikojen ja päivien mukaan ja toiveitakin saa varmasti esittää. Tärkeintä on kuitenkin yhdessä tekeminen ja oleminen. 

Vanhusten kerhon yksi vakiokävijöistä on SPR Vilppulan osaston vapaaehtoisen Maija Loposen Raipe-koira, joka ilahdutti tempuillaan ja sai hymyn jokaisen huulille. Raipe-koiran suosion havaitsi nopeasti, sillä Raipe kävi jokaisen rapsuttelussa useita kertoja muutaman tunnin aikana. 

Kerhotoiminta on yksi ystävätoiminnan muodoista ja tarjoaa mahdollisuuden matalankynnyksen kohtaamispaikoille. Yhteisten hetkien luominen ja läsnäolon merkitys ovat tärkeässä asemassa ystävätoiminnassa. Ystävätoiminta on hyvä paikka tutustua Punaisen Ristin toimintaan omalla paikkakunnalla ja tulla mukaan toimintaan, tekemään ja olemaan yhdessä muiden kanssa. Vilppulassa vapaaehtoistoimintaan ovat tervetulleita mukaan kaikki toiminnasta kiinnostuneet, ota rohkeasti yhteyttä! Lisätietoja saat Vilppulan osastosta.

Teksti ja kuvat Hanne-Miia Ollikainen