Akaassa ulkoiltiin hyvässä säässä ystävänpäivänä

Hanne-Miia Ollikainen
Kuvaaja: Hanne-Miia Ollikainen
"Akaan osaston vapaaehtoiset ja Tarpiakodin asukkaat ystävänpäivän Mennään yhdessä -tapahtumassa Kylmäkoskella."
Hanne-Miia Ollikainen
Kuvaaja: Hanne-Miia Ollikainen
"Ulkoilu sujui mukavasti hyvässä säässä."

Ystävänpäivänä on hyvä muistaa rakkaita ihmisiä. Ystävänpäivänä muistutetaan juuri kohtaamisen tärkeydestä, sillä yli puolet suomalaisista on kokenut yksinäisyyttä jossain elämänsä vaiheessa. Yksinäisyys vaikuttaa sosiaaliseen elämään, mutta myös terveyteen monella tavalla.

Ystävätoiminnan kautta jokainen voi löytää uusia ystäviä, vertaistukea ja matalankynnyksen harrastustoimintaa. Ystävät voivat toimia esimerkiksi juttuseurana, kauppa-apuna, saattajina esimerkiksi lääkärikäynneillä tai ulkoilussa apuna ja tukena.

Ystävänpäivänä Punainen Risti järjestää monia ystävänpäivätapahtumia kaikkialla Suomessa. Myös SPR Hämeen piirissä on järjestetty tai järjestetään tapahtumia ystävänpäivän tiimoilta. Sain ilon olla mukana SPR Akaan osaston Mennään yhdessä -tapahtumassa, jossa ulkoiltiin ja kahviteltiin iloisesti rupatellen. Moni nosti esille sen, kuinka merkittävää on päästä ulkoilemaan raittiiseen ilmaan ja vaan jutella niitä näitä. Ehkäpä juuri siinä onkin se suurin merkitys, olla läsnä.

Kirjailija Eustace Budgell on oivaltavasi todennut, että ystävyys on kahden ihmisen syvään juurtunut tapa edistää toistensa hyvinvointia. Ollaan siis ystäviä toisillemme. 

Halutessasi voit tutustua ystävätoimintaamme lisää täällä.

Teksti ja kuvat Hanne-Miia Ollikainen