Punainen Risti kampanjoi yksinäisyyttä vastaan

Petra Winberg
Kuvaaja: Petra Winberg
"Kaupungin ystävällisimmässä pop up -tapahtumassa voi saada myös halauksia. "
Mari Vehkalahti
Kuvaaja: Mari Vehkalahti
"Jopa joka viides suomalaisista kokee itsensä yksinäiseksi. Punainen Risti muistuttaa, että jokaisella on oikeus tulla huomatuksi ja nähdyksi. "

Suomen Punaisen Ristin Vaasan suomalainen osasto ja Röda Korset svenska avdelning i Vasa järjestävät ystävänpäivätempauksen Rewell Centerissä ystävänpäivänä 14.2. klo 13-17. Tapahtumassa voi tutustua Punaisen Ristin ystävätoimintaan, rupatella ilmaisen kahvikupin äärellä ja pyöräyttää onnenpyörää, jossa kohdalle voi osua ystävyyteen liittyvä teko tai herkullinen palkinto.

Yksinäisyys ei katso ikää tai elämäntilannetta, jopa joka viides suomalainen kokee yksinäisyyttä. Punaisella Ristillä ollaan sitä mieltä, että kenenkään ei pitäisi olla yksin ystävänpäivänä eikä muinakaan päivinä. Jokaisella on oikeus tulla huomatuksi ja nähdyksi.

Jokainen voi olla yksinäinen, mutta onneksi myös jokainen voi auttaa. Vaasassa Punaisen Ristin paikallisosastot etsivät ennen kaikkea ystäviä yksittäisille ihmisille. Ystäväksi voi ilmoittautua myös parina esimerkiksi kumppanin kanssa tai koko perheen kera. Ystäviä etsivät muun muassa yksin tai palvelutaloissa asuvat vanhukset, maahanmuuttajat sekä hiljattain kaupunkiin muuttaneet. Sekä suomenkielisellä että ruotsinkielisellä puolella tarvitaan uusia vapaaehtoisia.

Ystäväksi pääsee osallistumalla kolmen tunnin ystäväkurssille.  Kurssilla perehdytään vapaaehtoisena toimimiseen, vuorovaikutukseen ja ystävätoiminnan merkitykseen yksinäisyyden lievittäjänä. Kaikki ovat tervetulleita mukaan ja kurssin käyminen ei sido vielä mihinkään. Seuraava ystäväkurssi järjestetään SPR Vaasan suomalaisessa osastossa (Kauppapuistikko 26) tiistaina 20.2. klo 17.30-20.30. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan.

Ystävänpäivän tapahtuma Facebookissa (klikkaa itsesi mukaan, kutsu kaverisikin ja levitä sanaa): https://www.facebook.com/events/181434265795233/