SPR ja muut Vapepa-järjestöt auttavat Nousiaisten vesiongelmassa

Tommi Virtanen
Kuvaaja: Tommi Virtanen
"Alkuinfon kertoi Esa Saarre Naantalin vesihuoltolaitokselta"
Tommi Virtanen
Kuvaaja: Tommi Virtanen
"Käskynjaossa Timo Oja, Nousiaisten Vesi Oy"
Tommi Virtanen
Kuvaaja: Tommi Virtanen
"Vapaaehtoisjohtaja Risto Paukku"
Minna Rautanen
Kuvaaja: Minna Rautanen
"Vapaaehtoisten sisäänkirjautumisia ottivat vastaan Tarja Heinonen ja Hilkka Stenroos "
Minna Rautanen
Kuvaaja: Minna Rautanen
"Päivän kulkua suunnitelevat Tommi Vitanen, Timo Oja, Risto Paukku ja Lasse Heino"

Punaisen Ristin Nousiaisten osaston vapaaehtoiset ja muut Vapepa-verkoston toimijat Raision seudulta ja Turusta, sekä lisäksi Nousiaisten kunnan luottamushenkilöt ovat toteuttaneet Nousiaisten vesiongelmaan liittyvää operaatiota tänään torstaina. He ovat kiertäneet Nousiaisten kunnan alueen kaikki kiinteistöt (noin 1500 kiinteistöä) tiedottaen vesijohdon tehopuhdistuksesta.

Operaatio käynnistyi aamulla klo 8 Nousiaisten seurakuntatalolla, ja mukana on ollut päivän aikana noin 85 vapaaehtoista. Toiminnan odotetaan päättyvän klo 17 mennessä.

Toiminta on toteutettu yhdessä Varsinais-Suomen Pelastuslaitoksen ja Nousiaisten Vesi Oy:n kanssa.

- Tällainen nopea, kolmannen sektorin yhteistyönä toteutettu avustustoiminta on erittäin merkityksellinen yhteiskunnalle, toteaa valmiuspäällikkö Tommi Virtanen SPR Varsinais-Suomen piiristä. – Tämän päivän auttamistapahtuma osoittaa myös sen, että ihmiset haluavat antaa omaa aikaansa toisten auttamiseen myös tänä päivänä.

- Kaikki paikalliset järjestöt ovat olleet heti valmiina auttamaan, kun olemme kysyneet heitä mukaan tähän operaatioon, toteaa SPR Nousiaisten osaston puheenjohtaja Lasse Heino. – Olemme saaneet mukaan paljon myös uusia toimijoita ja järjestöjä. Seurakunnalla on ollut vahva panos tässä operaatiossa, samoin mukana ovat olleet myös mm. MLL, Eläkeliitto Nousiainen, Martat ja Lions-Club Nousiainen, täydentää Heino.

- Ihmiset ovat suhtautuneet erittäin positiivisesti käynteihimme kotien ovilla, kertoo puheenjohtaja Heino. - SPR Nousiaisten osasto jatkaa auttamista edelleen. Jaamme vettä liikuntarajoitteisille ja vanhuksille niin kauan kuin vesiongelmat jatkuvat. Haluan kiittää lämpimästi kaikkia vapaaehtoisia, Vapepaa ja muita järjestöjä hyvästä yhteistyöstä, tiivistää SPR Nousiaisten puheenjohtaja Lasse Heino.

Lisätietoa Nousiaisten kunnan vesiongelmasta saa Nousiaisten kunnan nettisivulta: www.nousiainen.fi