Humanitaarisen oikeuden jatkokurssi

3.3.2018
9:00 - 16:00
Pauliina Pensikkala
Kuvaaja: Pauliina Pensikkala
Tapahtuman tyyppi: 
  • Kurssit ja koulutukset
Järjestäjä: 

Humanitaarisen oikeuden jatkokurssi - Aiheena lapset ja sota

Sodan oikeussäännöt suojelevat niitä, jotka eivät osallistu sodankäyntiin. Oikeussääntöjen ydinajatuksena on, että sotatoimet voi suunnata vain sotilaallisiin kohteisiin. Kansainvälinen yhteisö on valtuuttanut Punaisen Ristin suojelemaan ja auttamaan sodan jalkoihin jääneitä siviilejä, sotavankeja ja haavoittuneita sotilaita. Tämä mandaatti on kirjattu Geneven sopimuksiin.

Jatkokurssilla syvennetään ja sovelletaan peruskurssilla saatua tietoa humanitaarisesta oikeudesta ja Punaisesta Rististä rastitehtävien muodossa, näkökulmana on erityisesti lasten asema konfliktissa. Edellytyksenä kurssille osallistumiseen on peruskurssin käynti tai muu vahva tuntemus humanitaarisesta oikeudesta. Kurssiin sisältyy myös ennakkotehtävä, joka lähetetään ilmoittautuneille viikkoa ennen kurssipäivää.

Kurssi järjestetään SPR Varsinais-Suomen piirin koulutustilassa (Ylipistonkatu 24 A) lauantaina 3.3.18 klo 9-16. Osallistuminen on ilmaista jäsenille, muille kurssi maksaa 5 €.  Hintaan sisältyvät aamu- ja iltapäiväkahvit. Kurssille ilmoittaudutaan to 22.2. mennessä osoitteessa:  https://www.lyyti.in/ihl2_maaliskuu2018

Mahdolliset peruutukset tulee tehdä viimeistään 28.2. tai myöhemmin lääkärintodistuksella. Muussa tapauksessa joudumme lähettämään kurssin peruuttamatta jättäneille 10 €:n laskun.

Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja kurssista: Monikulttuurisuustoiminnan kehittäjä Pauliina Pensikkala, pauliina.pensikkala@redcross.fi, p. 0207 01 2419