Uutiset

Maaria Kuitunen
Kuvaaja: Maaria Kuitunen

Helsingin ja Uudenmaan piiri tarjoaa HOK-Elannon tuella ensiapukoulutusta kaikille kasiluokkalaisille. Se on tärkeää, koska nuoret viettävät entistä enemmän aikaa pois kotoaan, ja vapaa-ajalla ja harrastuksissa sattuu ja tapahtuu usein. Ensiapu on elämäntaito, eikä sen harjoittelua voi aloittaa liian aikaisin. 

Lue Yhteishyvän juttu paperilehdestä sivulta 106 tai verkkolehdestä

 • 29.3.2019 10:37
 • Maaria.Kuitunen

Lapinjärven osaston ensiapuryhmä aloitti tämän kevään 20.1.2013 suunnittelemalla kevään ja kesän ohjelmaa. Kokoonnumme edelleen Nuorisotilalla, Niittytiellä. Tarkempi ohjelma löytyy ensiapuryhmän alta. Kannattaa käydä tutustumassa.

 

Käyttäjän paula.ketomaki kuva
 • 20.1.2013 22:26
 • paula.ketomaki
Laura Kotila
Kuvaaja: Laura Kotila
"Anne Perttilä vastaanottamassa ensiavun huomionsoitusta."

Punainen Risti pyrkii kaikissa oloissa lievittämään ihmisten kärsimyksiä ja suojelemaan elämää ja ihmisarvoa.

Suomen Punainen Risti on myöntänyt  8.9.2012 osastomme jäsenelle Anne Perttilälle ensiavun huomionosoituksena SPR:n prossisen kunnialaatan. Huomionosoitus myönnetään tunnustuksena esimerkillisestä ja ansioituneesta ensiavun annosta.

Opettaja Anne Perttilä esti ripeällä, rauhallisella ja asiantuntevalla toiminnalla lapsen tukehtumisen. Anne oli käynyt SPR:n ensiapukurssin ja toimintaohjeet olivat tuoreessa musitissa.

Käyttäjän paula.ketomaki kuva
 • 30.9.2012 23:47
 • paula.ketomaki
Marika Ketomäki
Kuvaaja: Marika Ketomäki
"Noora Kippola ja Nanna Katavisto HUPista SPR:n esittelypisteellä"

SPR:n Lapinjärven osasto mukana Maailma koululla tapahtumassa!

SPR:n Lapinjärven osasto oli mukana Porlammin yläasteella ja lukiossa kansainvälisyysteemapäivässä "Maailma koululla". Tapahtumassa esittelimme osaston toimintaa SPR:n piiritoimistosta tulevan vierailijan mukana ja lahjoitimme oppilaille päivän palkinnoiksi mm. ensiapulaukun ja termospullon.

Käyttäjän paula.ketomaki kuva
 • 30.5.2012 23:30
 • paula.ketomaki
Marika Ketomäki
Kuvaaja: Marika Ketomäki
"Paula, kouluttaja Taru ja Roosa suunnittelemassa syksyn ohjelmaa"

Reddie kids ohjaaja koulutus Läpinjärvellä

19.5 2012 pidettiin Reddie kids ohjaaja koulutus Hilda Käkikosken ala-asteella. Kouluttajaksi olimme saaneet Hupista (Helsingin ja Uudenmaan piiristä) Taru Walleniuksen.  Mukana kurssilla olivat Noora Kippola, Paula Kekki, Roosa Saikkonen ja Marika Ketomäki. Ihana päivä, hyvä ohjelma, loistava kouluttaja ja makoisa ruoka. Kiitos kaikille osallistujille.

Kurssilla käsittelimme mm.:

Käyttäjän paula.ketomaki kuva
 • 19.5.2012 22:29
 • paula.ketomaki
Marika Ketomäki
Kuvaaja: Marika Ketomäki
"Reddie kids ohjaajat Noora, Paula ja Roosa"

Reddie kids kerho

 

SPR:n Lapinjärven osasto aloittaa syksystä 2012 reddie kids kerhon Porlammilla 22.8.2012 klo 16 -17.00.

Kerho tarjoaa 8 - 10 vuotiaille leikin lomassa mielekästä ja hauskaa tekemistä, hyödyllisiä taitoja ja ihmisyyttä puolustavia arvoja. Kerhon aiheet nousevat suoraan Punaisen Ristin ydintehtävistä. Kerhossa käsitellään mm. hätäilmoitusta, vapaaehtoista pelastuspalvelua, tapaturmia, haavojen hoitoa, ensiavun harjoittelua, ystävyyttä, erilaisuutta, eri kulttuureja, ennakkoluuloja, pakolaisuutta ja Punaisen Ristin monipuolista toimintaa.

Käyttäjän paula.ketomaki kuva
 • 19.5.2012 22:09
 • paula.ketomaki
Marika Ketomäki
Kuvaaja: Marika Ketomäki
"elvytystä Anne nukella"

EA-ryhmä kokoontuu ensimmisen kerran 26.8.2012

Kiinnostaako ensiapu, etsintä, henkinen tuki, ryhmässä toimiminen ja uusien ystävien saaminen! Aikaisempaa kokemusta tai koulutusta ei tarvita, mukaan voi tulla kaikki kiinnostuneet. Halu auttaa riittää. Ei tylsiä kokouksia, hallituspakkoa tai tiukkaa osallistumisvelvoitetta. Saa osallistua sen verran kun itsestä hyvältä tuntuu.

Ryhmäillat ovat parillisina sunnuntaina klo 18.00 - 19.30. Tarkemmasta aikataulusta ja iltojen aiheesta + EA 1 kurssin ajankohdasta sovitaan ensimmäisellä kerralla.

Käyttäjän paula.ketomaki kuva
 • 18.5.2012 22:09
 • paula.ketomaki
Marika Ketomäki
Kuvaaja: Marika Ketomäki
"Kappelbyn koululla verenluovutustilaisuus"

SPR:n veripalvelun verenluovutustilaisuus 26.4.2012 Kappelbyn koululla sujui tottuneen rauhallisessa ja ystävällisessä hengessä. Verta luovutti  50 henkeä ja vaapehtoisia oli paikalla 5.

 

Käyttäjän paula.ketomaki kuva
 • 4.5.2012 00:19
 • paula.ketomaki

Onko ensiaputaitosi kunnossa?

Osasto on suunnittelemassa ensiapukurssia ja nyt voi vailkuttaa sen ajankohtaan. Jos haluat kurssille, ota rohkeasti yhteyttä ja ehdota sinulle sopivinta päivämäärää syys/lokakuussa. Opettaja on jo tiedossa. Kurssi pidetään viikonloppuna, pe-su.

Kurssi maksaa noin 90 €, jäsenille 75€. Osasto tarjoaa juhlavuoden kunniaksi todistukset, tilan ja kahvit. Kurssilla voi ilmoittautua samalla jäseneksi ja ostaa ensiapukirjan. 

Voit laittaa ennakkoilmoittutumisen paula.ketomaki(at)lapinjarvi.fi tai soittaa p. 050 5436324

Käyttäjän paula.ketomaki kuva
 • 1.3.2012 18:21
 • paula.ketomaki