Vapaaehtoistoiminnassa jokaisella teolla on suuri arvo

Ystävävapaaehtoisuus näkyy arjen teoissa

Moni meistä on arjen vapaaehtoinen: autamme läheisiämme tai naapureitamme. Osallistumme urheiluseuran talkootöihin, tuomme kauppareissulta kassin myös kaverille, käymme pikkulenkillä naapurin mummon kanssa...

SPR:ssä ystävävapaaehtoiset toimivat esimerkiksi:   

  • Ulkoilu- ja juttukaverina ikäihmisille, syrjäytyneelle tai muutoin ystävää tarvitsevalle henkilölle
  • Hoivakodin tai palvelutalon vapaaehtoisena esim. ryhmätoiminnassa tai ulkoiluissa
  • Soittoringin vetäjä soittaa noin kerran viikossa 2-3 henkilölle.  Juttutuokioiden teemat ja aiheet osallistujat voivat itse päättää.   
  • Soittoystävä soittaa omalle nimetylle SPR-ystävälleen noin kerran viikossa.
  • SuomiKamu on maahanmuuttajan ystävä, jonka kanssa opitaan suomalaisen arjen asioita ja kieltä. 
  • Verkkoystävän kanssa keskustelut netissä.  
 

Ystävävälitys on vapaaehtoisen tukena. Me perehdytämme, koulutamme ja tulemme mukaan silloin, kun tarvitset. Vapaaehtoisemme toimivat koko Espoon alueella, myös sinun naapurissasi.

Kysy lisää välittäjiltä: vapaaehtoinen@spr-tapiola.org. Yhdessä löydämme sinulle sopivan tavan osallistua toimintaamme.

.........................................................................................................................................,

Ystävätoiminnassa tavataan taas  

Olemme sinnitelleet yhdessä läpi koronaepidemian ja varoneet kaikkia lähikontakteja. Toki jatkossakin noudatamme viranomaisohjeita ja varovaisuutta, mutta jo nyt voimme tavata SPR:n ystävätoiminnassa.  Tavataan ulkona ja pidetään maski sekä etäisyydet, jos vain mahdollista.  Soittaminen on niin ikään turvallinen ja hyvä yhteydenpitotapa. Jokainen keskustelutuokio on tärkeä ja vähentää yksinäisyyden tunnetta.  Ystävävälitys auttaa mielellään, jos sinulla on lisäkysymyksiä. 

.........................................................................................................................................

Oma Punainen Risti on palvelusivusto kaikille vapaaehtoisille

Kun aloitat vapaaehtoistoiminnan, luo itsellesi Omaan profiili ja päivitä sitä tarvittaessa. Sivusto kertoo ajankohtaita tietoa mm. koulutuksistamme. Katso lisää   https://vapaaehtoiset.punainenristi.fi/#/front. Käsittelemme tietoja luottamuksellisesti.  

...........................................................................................................................................

Ystävä- ja vapaaehtoisvälitys palvelee maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 11-15  ja torstaisin klo 13-17 numerossa 09 466858. Kesätaukomme on 14.6. - 13.8.2021. Sähköposteja seuraamme aktiivisesti koko kesän.

Sähköpostimme on vapaaehtoinen@spr-tapiola.org. Käyntiosoitteemme on Kauppamiehentie 6 (Tapiola), 2. kerros. Seuraathan toimintaamme myös Facebookissa.

Tule mukaan noin 350 vapaaehtoisen verkostoomme. Sinuakin tarvitaan!