Vapaaehtoisten tarve kasvaa

Vapaaehtoisuudesta iloa itselle ja kaverille

Moni meistä tekee vapaaehtoistyötä auttamalla läheisiään, naapureitaan tai toimimalla jossakin järjestössä.  SPR:ssä  ystävävapaaehtoisilla on monia rooleja, tässä esimerkki muutamista:   

• Ulkoilu- ja juttukaveri ikäihmisille, syrjäytyneelle tai muutoin ystävää tarvitsevalle henkilölle
• Hoivakodin tai palvelutalon vapaaehtoinen auttaa esim. ryhmätoiminnassa tai ulkoiluissa
• Soittoringin vetäjä soittaa noin kerran viikossa 2-3 henkilölle. Juttutuokit ovat         vapaamuotoisia ja ryhmän päätettävissä, samoin soittoaikataulu.   
• Soittoystävä soittaa omalle nimetylle SPR-ystävällesi säännöllisin välein. Soittoaikataulun voit itse määrittää
• SuomiKamu on maahanmuuttajan ystävä. Opastat häntä arkisissa asioissa, lähipalveluiden löytämisessä ja suomenkielen oppimisessa.
• Verkkoystävänä sinulla on nimetty ystävä, jonka kanssa keskustelet netissä.
 

Me koulutamme, tuemme ja tulemme mukaan silloin, kun tarvitset. Vapaaehtoisemme toimivat koko Espoon alueella, myös sinun naapurissasi. Ota yhteyttä vapaaehtoinen@spr-tapiola.org, sovitaan miten edetään ja löydetään sinulle paras tapa osallistua.

Soittoystäväkoulutusta keskiviikkona 3.2.2021 - tule langoille! Katso lisätietoja https://rednet.punainenristi.fi/node/61540

.........................................................................................................................................,

Ystävätoiminnan lähikontaktit tauolla koronarajoitusten vuoksi  

Koronaepidemian viranomaisohjeita noudatetaan myös SPR:n ystävätoiminnassa.  Ystävävapaaehtoisten kasvokkain tapaamiset ovat rajoitettuja toistaiseksi.  Toivomme, että ystävävapaaehtoiset pitävät yhteyttä ystäväasiakkaisiin soittamalla ja/tai lähettämällä/tiputtamalla vaikkapa postikortin/viestin postilaatikosta.  Jokainen keskustelutuokio ja soittokontakti on tärkeä ja vähentää yksinäisyyden tunnetta. 

SPR päivittää koronasivustoa viranomaisohjeiden muutoksia  vastaavasti https://rednet.punainenristi.fi/Korona2020.  Seuraathan sivustoa ja viestejä, joita lähetämme sinulle vapaaehtoinen@spr-tapiola.org(linkki lähettää sähköpostin) -sähköpostiosoitteesta.

...........................................................................................................................................

Oma Punainen Risti - koulutus- ja tapahtumatietoa vapaaehtoisille.  Oman palveluportaaliin voit luoda profiilin, jonka päivittäminen (sinä itse) on helppoa. Sivusto kertoo ajankohtaita tietoa mm. koulutuksistamme. Katso lisää   https://vapaaehtoiset.punainenristi.fi/#/front. Käsittelemme tietoja luottamuksellisesti.  

...........................................................................................................................................

Ystävä- ja vapaaehtoisvälitys palvelee maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 11-15  ja torstaisin klo 13-17 numerossa 09 466858. Sähköpostimme on vapaaehtoinen@spr-tapiola.org. Käyntiosoitteemme on Kauppamiehentie 6 (Tapiola), 2. kerros. Seuraathan toimintaamme myös Facebookissa.

Tule mukaan noin 350 vapaaehtoisen verkostoomme. Sinuakin tarvitaan!