Vapaaehtoisten tarve kasvaa

Vapaaehtoisuus on hyvä harrastus

Moni meistä tekee vapaaehtoistyötä auttamalla läheisiään, naapureitaan tai toimimalla jossakin järjestössä.  SPR:ssä  ystävävapaaehtoisilla on monia rooleja: voit toimia ystävänä mm. vanhukselle, maahanmuuttajalle, liikuntaesteiselle tai muutoin lähimmäisen tukea tarvitsevalle henkilölle.  

Tarjoamme myös saattajapalvelua esimerkiksi lääkärissä tai asioilla käyntiä varten.

Me koulutamme, tuemme ja tulemme mukaan silloin, kun tarvitset. Liity mukaan toimintaamme. Uusien vapaaehtoisia tarvitaan lisää useille eri alueille Espoossa. Katso avoimia tehtäviämme:  https://rednet.punainenristi.fi/node/58205 tai ota suoraan yhteyttä vapaaehtoinen@spr-tapiola.org ja kerro millaista vapaaehtoistoimintaa sinä haluaisit tehdä.

Koronakevät toi muutoksia toimintaamme

Kevään aikana ystävätapaamisia ei voitu tehdä. Soittaminen, viestien tai postikorttien lähettäminen, verkkoystävyys ja soittoringit ovat korvanneet tärkeitä kontakteja.  Kohti syksy toiminta normalisoituu - toki viranomaisohjeita seuraten. Elokuussa olemme kaikki viisaampia ja tiedämme miten voimme jatkaa toimintaamme.

Maahanmuuttajien ystäväkoulutus jatkuu 19.10.2020

Ystäväksi maahanmuuttajalle - suomea puhuva SPR-ystävä, SuomiKamu on monelle maahanmuuttajalle ensimmäinen suomalainen ystäväkontakti ja tärkeä tuki suomalaiseen elämänmenoon ja yhteiskuntaan tutustumisessa.  Suomalaisen ystävän kanssa tehdään arkisia asioita, kuten käydään kävelyllä, tutustutaan lähiympäristöön ja sen palveluihin.

SuomiKamuna tuet suomenkielen oppimista ja voit toimia arjen oppaana. Olet tervetullut mukaan, katso lisätietoja syksyn kurssistamme https://vapaaehtoiset.punainenristi.fi/event/8228 

Oma Punainen Risti - koulutus- ja tapahtumatietoa vapaaehtoisille 

Oma Punainen Risti on palveluportaali, johon kannattaa kirjautua. Luo itsellesi oma profiili tallentamalla tiedot järjestelmäämme. Katso lisää   https://vapaaehtoiset.punainenristi.fi/#/front. Käsittelemme tietoja luottamuksellisesti.  

...............................................................................................................................................

Ystävä- ja vapaaehtoisvälitys palvelee maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 11 - 15 sekä torstaisin klo 13 - 17.   Lähetä viesti vapaaehtoinen(at)spr-tapiola.org tai soita (09) 466 858.  Osoitteemme on Tapiola/Kauppamiehentie 6, 2. krs. Seuraathan meitä myös Facebookissa

Pidämme kesätaukoa 15.6. -  14.8.2020. Tauon aikana tavoitat meidät parhaiten sähköpostilla vapaaehtoinen@spr-tapiola.org tai jättämällä viestin vastaajaamme 09 466858. 

Tervetuloa lähes 400 vapaaehtoisen verkostoomme.