Vapaaehtoisuus on palkitseva harrastus

Vapaaehtoisuudella on monia muotoja ja toimintatapoja

Moni meistä on arjen vapaaehtoinen: autamme läheisiämme tai naapureitamme. Osallistumme urheiluseuran talkootöihin, tuomme kauppareissulta kassin myös kaverille, käymme pikkulenkillä naapurin mummon kanssa jne.

SPR:ssä ystävävapaaehtoisten toimintamuotoja ovat esimerkiksi:   

  • Ulkoilu- ja juttukaveri ikäihmisille, syrjäytyneelle tai muutoin ystävää tarvitsevalle henkilölle
  • Hoivakodin tai palvelutalon vapaaehtoinen, esim. ryhmätoiminnassa tai ulkoiluissa
  • Soittoringin vetäjä, joka soittaa noin kerran viikossa 2-3 henkilölle.  Juttutuokioiden teemat ja aiheet osallistujat voivat itse päättää.   
  • Soittoystävä, joka soittaa omalle nimetylle SPR-ystävälleen noin kerran viikossa.
  • SuomiKamu on maahanmuuttajan ystävä, jonka kanssa opitaan suomalaisen arjen asioita ja kieltä. 
  • Verkkoystävän kanssa keskustelut netissä. 

Vapaaehtoistoiminta sovitaan oman elämäntilanteesi mukaan.  Aikataulut ja tapaamistiheyden voit sopia itse. Yleensä tapaamisia on 2-3 kuukaudessa.  Oleellista on sovittujen lupausten pitäminen. Ystävävälitys on vapaaehtoisen tukena. Me perehdytämme, koulutamme ja tulemme mukaan silloin, kun tarvitset. Vapaaehtoisemme toimivat koko Espoon alueella, myös sinun naapurissasi. 

Ystävätoiminnan voit aloittaa käymällä SPR:n maksuttoman lyhytkurssin (3h) verkossa tai kasvokkain. Voit myös tulla ystävävälitykseen haastatteluun, jos sinulla valmiudet aloittaa SPR-ystävänä samantien. Ota yhteyttä, sovitaan miten edetään: vapaaehtoinen@spr-tapiola.org.

..................................................................................................................................................

KUTSU sinulle ystävävapaaehtoinen! Tule mukaan ystävävapaaehtoisten teemailtaan 4.11.2021.

....................................................................................................................................................

Oma Punainen Risti - toiminta- ja koulutustietoa vapaaehtoisille

Kun aloitat vapaaehtoistoiminnan, luo itsellesi Omaan profiili ja päivitä sitä tarvittaessa. Sivusto kertoo ajankohtaita tietoa mm. koulutuksistamme. Katso lisää   https://vapaaehtoiset.punainenristi.fi/#/front. Käsittelemme tietoja luottamuksellisesti.  

........................................................................................................................................................................

Ystävä- ja vapaaehtoisvälitys palvelee maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 11-15  ja torstaisin klo 13-17 numerossa 09 466858.  Jos et tavoita meitä puhelimitse, laita sähköpostia vapaaehtoinen@spr-tapiola.org.  Käyntiosoitteemme on Kauppamiehentie 6 (Tapiola), 2. kerros. Seuraathan toimintaamme myös Facebookissa.

Tule mukaan noin 350 vapaaehtoisen verkostoomme. Jäsenkirjeemme 2021 kertoo tiivistetysti vapaaehtoistoiminnasta.