Vapaaehtoisuus on palkitseva harrastus

Lämmin kiitos kaikille SPR-vapaaehtoisena toimiville!  Olemme onnistuneet toimimaan yhdessä koronahaasteista huolimatta. Pystyään terveinä ja jatketaan tärkeää ystävätoimintaamme v 2022. 

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Kutsumme sinutkin mukaan ystävätoimintaamme

SPR:ssä vapaaehtoistoiminta sovitaan oman elämäntilanteesi mukaan.  Sitoudut niihin aikatauluihin ja tekemisiin, jotka sopivat juuri sinulle.  SPR-ystävätoimintaan osallistuu Espoossa noin 300 henkilöä. Meidän toiminta-alueemme on koko Espoo.   Me koulutamme ja opastamme vapaaehtoisia. 

Ystävävapaaehtoisena voit esimerkiksi olla:    

  • Ulkoilu- ja juttukaveri ikäihmisille, syrjäytyneelle tai muutoin ystävää tarvitsevalle henkilölle
  • Hoivakodin tai palvelutalon vapaaehtoinen, esim. ryhmätoiminnassa tai ulkoiluissa
  • Soittoringin vetäjä, joka soittaa noin kerran viikossa 2-3 henkilölle.  Juttutuokioiden teemat ja aiheet osallistujat voivat itse päättää.   
  • Soittoystävä, joka soittaa omalle nimetylle SPR-ystävälleen noin kerran viikossa.
  • SuomiKamu on maahanmuuttajan ystävä, jonka kanssa opitaan suomalaisen arjen asioita ja kieltä. Katso lisätietoja SuomiKamu-koulutuksesta 31.1.2022 klo 17-20 verkossa: https://vapaaehtoiset.punainenristi.fi/event/13350
  • Verkkoystävän kanssa keskustelut netissä. 

Kun sinulle nimetään oma henkilökohtainen SPR-ystävä, tapaatte 2-3 kuukaudessa.  Ulkoilu, kaupassa tai kirjastossa käynti, yhteinen kahvihetki - kaikki asioita, joita voitte tehdä yhdessä.  Emme kuitenkaan määrittele tapaamisten sisältöä, jokaiselle ystävä - vapaaehtoinen parille löytyy oma tapa toimia.  

Ystävätoiminnan voit aloittaa käymällä SPR:n maksuttoman lyhytkurssin (3h) verkossa tai kasvokkain. Katso tästä tiedot helmikuun 2022 verkkokurssistamme https://vapaaehtoiset.punainenristi.fi/event/13012

Voit myös tulla ystävävälitykseen haastatteluun, jos sinulla on valmiudet aloittaa SPR-ystävänä samantien. Ota yhteyttä, sovitaan miten edetään: vapaaehtoinen@spr-tapiola.org.

Koronarajoituksista johtuen noudatamme viranomaisohjeistuksia ja pidämme jälleen kasvosuojaimia ja riittäviä etäisyyksiä kaikissa tapaamisissa. Suositeltavinta on tavata ulkona aina kun mahdollista. Soittaminen on edelleenkin erittäin hyvä ja virkistävä tapa jakaa kuulumisia SPR:n ystävän kanssa. 

..................................................................................................................................................

Oma Punainen Risti verkkosivusto kertoo toiminta- ja koulutustietoa 

Kun aloitat vapaaehtoistoiminnan, luo itsellesi Omaan profiili ja päivitä sitä tarvittaessa. Sivusto kertoo ajankohtaita tietoa mm. koulutuksistamme. Katso lisää   https://vapaaehtoiset.punainenristi.fi/#/front. Käsittelemme tietoja luottamuksellisesti.  

........................................................................................................................................................................

Ystävä- ja vapaaehtoisvälitys palvelee maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 11-15  ja torstaisin klo 13-17 numerossa 09 466858.  Jos et tavoita meitä puhelimitse, laita sähköpostia vapaaehtoinen@spr-tapiola.org.  Käyntiosoitteemme on Kauppamiehentie 6 (Tapiola), 2. kerros. Seuraathan toimintaamme myös Facebookissa.

Tule mukaan vapaaehtoisen verkostoomme. Jäsenkirjeemme 2021 kertoo tiivistetysti toiminnasta.