Vapaaehtoinen on ystävä ja lähimmäinen

Vapaaehtoistoiminta on merkityksellistä lähimmäisen työtä, jossa pärjää arkisen elämän taidoilla.  Vapaaehtoistoimintaan käytät vain sen ajan, joka sopii sinulle ja omaan elämäntilanteeseesi.  Espoon ystävä- ja vapaaehtoisvälitys toimii koko Espoon alueella, lähellä sinua. 

Vapaaehtoisena voit toimia ystävänä mm. vanhukselle, maahanmuuttajalle, liikuntaesteiselle tai muutoin lähimmäisen tukea tarvitsevalle henkilölle.  Tarjoamme myös saattajapalvelua esimerkiksi lääkärissä tai asioilla käyntiä varten.

Me koulutamme, tuemme ja tulemme mukaan silloin, kun tarvitset. Liity mukaan toimintaamme. Haemme uusia vahvistuksia, katso lisätietoja https://rednet.punainenristi.fi/node/58205

Tule mukaan SuomiKamu -ystävätoimintaan Espoossa

SuomiKamu on monelle maahanmuuttajalle ensimmäinen suomalainen ystäväkontakti ja tärkeä tuki suomalaiseen elämänmenoon ja yhteiskuntaan tutustumisessa. Ystävän kanssa tehdään arkisia asioita, kuten käydään kävelyllä, tutustutaan lähiympäristöön ja sen palveluihin.

Espooseen asettunut, oleskeluluvan saanut maahanmuuttaja kaipaa suomalaisia kontakteja ja haluaa oppia kieltämme. Sinä voit ystävänä ja arjen oppaana tarjota apuasi. Olet tervetullut mukaan ihan tavallisena omana itsenäsi. Ystävänä  toivomme sinun sitoutuvan toimintaan noin puoleksi vuodeksi.  Jatkosta päätät sinä.

Ajankohtaista kurssitarjontaamme Espoossa:

  • SuomiKamu -ystäväkurssi 28.1.2020 - maksuton koulutus. Kamuilu on helpointa aloittaa muutaman tunnin SuomiKamu-ystäväkurssilla. Seuraava kurssi  on tiistaina 28.1.2020 klo 17-20 Entressen kirjastossa, Espoon keskuksessa. Ilmoittaudu samantien mukaan. Lisätietoja https://vapaaehtoiset.punainenristi.fi/event/4536.
  • Ystävävapaaehtoisten aamuseminaari lauantaina 8.2.2020 klo 9.30 - 11.30 - Mietitkö miten voisit vapaaehtoisena paremmin auttaa ikäihmistä tai mielenterveyshaasteista kärsivää henkilöä? Näitä taitoja ja tietämystä lisäämme aamuseminaarissamme 8.2. Katso tarkemmat tiedot ja tule mukaan https://rednet.punainenristi.fi/node/58262.

...........................................................................................................................................

OMA PUNAINEN RISTI - koulutus- ja tapahtumatietoa vapaaehtoisille 

Oma Punainen Risti on palveluportaali, johon kannattaa kirjautua. Luo itsellesi oma profiili tallentamalla tiedot järjestelmäämme. Katso lisää   https://vapaaehtoiset.punainenristi.fi/#/front. Käsittelemme tietoja luottamuksellisesti.  

...............................................................................................................................................

Ystävä- ja vapaaehtoisvälitys palvelee maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 11 - 15 sekä torstaisin klo 13 - 17.   Lähetä viesti vapaaehtoinen(at)spr-tapiola.org tai soita (09) 466 858.  Osoitteemme on Tapiola/Kauppamiehentie 6, 2. krs. Seuraathan meitä myös Facebookissa

Tervetuloa lähes 400 vapaaehtoisen verkostoomme.