Vapaaehtoinen on ystävä ja lähimmäinen

Pohditko vapaaehtoistoiminnan aloittamista?  

Punaisella Ristillä on Espoossa yhteinen ystävä- ja vapaaehtoisvälitys, joka tarjoaa sinulle eri vaihtoehtoja osallistua vapaaehtoistoimintaan. Tule tapaamaan meitä ja kerro mikä toimintamuoto voisi sopia sinulle. Vapaaehtoisena sitoudut vain siihen mikä sopii sinulle ja omaan elämäntilanteeseesi. 

Vapaaehtoisena voit toimia ystävänä mm. vanhukselle, maahanmuuttajalle, liikuntaesteiselle tai muutoin lähimmäisen tukea tarvitsevalle henkilölle Espoon alueella.  Tarjoamme myös saattajapalvelua esimerkiksi lääkärissä tai asioilla käyntiä varten. - Me koulutamme, tuemme ja tulemme mukaan silloin, kun tarvitset. 

SuomiKamu-toiminta alkoi Espoossa syksyllä 2019

SuomiKamu on monelle maahanmuuttajalle ensimmäinen suomalainen ystäväkontakti ja tärkeä tuki suomalaiseen elämänmenoon ja yhteiskuntaan tutustumisessa. Kamun kanssa tehdään arkisia asioita, kuten käydään kävelyllä, tutustutaan lähiympäristöön ja sen palveluihin.Tehdään sitä, mitä yhdessä sovitaan.

Espooseen asettunut, oleskeluluvan saanut maahanmuuttaja kaipaa suomalaisia kontakteja ja haluaa oppia kieltä arkisissa toimissa. Sinä voit ystävänä ja arjen oppaana tarjota apuasi. Mitään erityistaitoja et tarvitse - olet tervetullut mukaan ihan tavallisena omana itsenäsi. Ystävänä  sitoudut toimintaan aluksi noin puoleksi vuodeksi. Kamutapaamisia suosittelemme noin 1-2/kk.  

Espoossa pidämme uuden SuomiKamu-koulutuksen 12.11.2019 klo 17-20. Ilmottaudu samantien mukaan suomikamusprespoo@gmail.com tai kysy lisätietoja.

...................................................................................................................................

Ystävätoimintaa 60 vuotta  - vapaaehtoistyön merkitys kasvaa

Ystävätoiminnan 60-vuotisjuhlassa Espoossa 9.4. yli 60 vapaaehtoisystävää juhli iloisissa tunnelmissa. Kuulimme kaunista musiikkia, laulomme yhdessä, jaoimme kokemuksia matkan varrelta monimuotoisesta ystävätoiminnasta.  Katso alempana tällä sivulla (liitteet) tunnelmakuvia juhlista.  - Lämmin kiitos kaikille osallistujille ja erityiskiitos juhlan järjestelyistä vastanneille. Yhdessä teemme arvokasta työtä monen yksinäisen arjessa.

..................................................................................................................................

Vapaaehtoiselle hyvä palaute on arvokas kiitos  - tässä yksi esimerkki

"Onnistuimme yhden kokeilun ja muutaman vuoden odotuksen jälkeen saamaan äidillemme SPR:n ystäväpalvelun kautta ihanan ystävän.   Äiti on vaikeasti dementoitunut, mutta fyysisesti hyvässä kunnossa.   Hänelle se, että vapaaehtoinen SPR-ystävä kävi hänen kanssaan säännöllisesti ulkona tai  konserteissa keskiviikkoisin, oli valtava sosiaalisen elämän tuki.

Saamamme ystävä pystyi pitämään nämä hetket arkipäivän hyvinä aikoina, vaikka  äiti ei itse vie keskusteluja eteenpäin, kun ei muista, mistä pitäisi  keskustella. Saamamme ystävä pystyi hienosti oppimaan sen, minkälaista on työskennellä, kun  henkilön muistiin ei jää mitään näistä tapaamisista. Monelle ulkopuoliselle tämä on hyvin turhauttava tilanne, mikäli ihminen ei opi näkemään sitä, että hyvä hetki on hyvä ja voimaannuttava, vaikka se ei tallennu muistiin.

Näiden ystävän toteuttamien ulkoilujen ja kahvihetkien jälkeen äiti oli aina muitapäiviä pirteämpi ja iloisempi. Tällä palautteella haluan antaa kiitettävän palautteen saamamme ystävän toiminnasta muistisairaan vanhuksen ystävänä. Kaikki toteutui sovitusti, säännöllisesti ja aina äidin kunnon huomioon ottaen.

Leena, SPR-ystävän tytär

..........................................................................................................................................

OMA PUNAINEN RISTI - vapaaehtoisen tietojärjestelmä ja yhteydenpitoväline

Oma Punainen Risti -järjestelmä ja palveluportaali, johon kannattaa rekisteröityä. Luo itsellesi oma profiili talentamalla tiedot järjestelmäämme. Katso lisää   https://vapaaehtoiset.punainenristi.fi/#/front. Käsittelemme tietoja luottamuksellisesti. 

...............................................................................................................................................

Ystävä- ja vapaaehtoivälitys palvelee maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 11 - 15 sekä torstaisin klo 13 - 17.   Lähetä viesti vapaaehtoinen(at)spr-tapiola.org tai soita (09) 466 858.  Osoitteemme on Tapiola/Kauppamiehentie 6, 2. krs. Seuraathan meitä myös Facebookissa

Tervetuloa lähes 400 vapaaehtoisen verkostoomme. Ohessa esite, joka kertoo ystävätoiminnastamme.