Ensiavun SM-kilpailut Turussa

16.6.2018
Tapahtuman tyyppi: 
  • Yleisötapahtumat
  • Harjoitukset
  • Kurssit ja koulutukset
Järjestäjä: 

Punainen Risti kutsuu yleisön seuraamaan ensiavun SM-kilpailuja ja testaamaan omia ensiaputaitojaan Turun keskustaan.

Lauantaina 16.6. Aurajokiranta ja Turun keskusta-alue Tuomiokirkolta Turun linnalle täyttyvät Punaisen Ristin ensiapuosaajista, kun Punainen Risti järjestää valtakunnalliset ensiavun SM-kilpailut sekä yleisölle suunnatun suuren Ensiapuseikkailun.

Ensiavun SM-kilpailut klo 10–15
Ensiavun SM-kilpailujen lähes 40 kilpailurastien tehtävää vaihtelevat kodin pikkuhaavereista suurempiin onnettomuustilanteisiin. Yleisön on mahdollista seurata Punaisen Ristin ensiapuosaajien toimintaa useimmilla kilpailurasteilla. Ensiapukilpailuun on ilmoittautunut 30 joukkuetta ja yli 100 kilpailijaa eri puolilta Suomea aina Rovaniemeltä Ahvenanmaalle asti. Kisaan osallistuvat joukkueet ovat voittaneet omalla alueellaan järjestetyn alueellisen ensiapukilpailun viime syksynä ja päässet näin mukaan SM-kilpailuihin edustamaan omaa aluettaan. Kilpailusarjoja on neljä: aikuiset, ensiauttajat, nuoret ja varhaisnuoret. Suomenmestaruuksista kilpailevat joukkueet koostuvat Punaisen Ristin ensiaputoiminnan vapaaehtoisista. Monet aikuiset ea-ryhmäläiset päivystävät aktiivisesti omien paikkakuntiensa tapahtumissa. Turussa ensiavun vapaaehtoiset päivystävät esimerkiksi Paavo Nurmi Gamesissa, Ruisrockissa ja Veikkausliigan otteluissa.

Nallesairaala, pakoteltta ja yleisörastit Linnanpuistossa klo 10–14
Koko perheelle suunnattu yleisön Ensiapuseikkailu seikkaillaan Turun Linnanpuistossa. Alueella on Nallesairaala, joka tutustuttaa lapset leikin avulla ensiavun ja auttamisen maailmaan. Mukaan voi ottaa oman nuken tai nallen, mutta hoitaa voi myös jo valmiiksi sairaalassa olevia pehmoleluja. Yleisön ensiapurasteilla voi kokeilla omia ensiaputaitoja ja harjoitella lisää. Linnanpuistoon rakentuvassa ensiavun pakoteltassa voi kokea nopean seikkailun pakohuoneista tuttuun tapaan. Lisäksi Linnanpuiston pakolaisteltalla voi eläytyä pakolaisen arkeen. Alueella voi myös tutustua Punaisen Ristin vapaaehtoistoimintaan, kuten monikulttuurisuustoimintaan.

Ruuhkien välttämiseksi Linnanpuiston alueelle kannattaa tulla julkista liikennettä hyödyntäen, sillä samaan aikaan alueella järjestetään myös muita tapahtumia.

Onnistunut tapahtuma on vapaaehtoisten yhteinen ponnistus
Ensiapuseikkailun ja ensiavun SM-kilpailuihin osallistuu kaikkiaan noin 400 Punaisen Ristin vapaaehtoista kaikkialta Suomesta. – Vapaaehtoiset ovat yhdessä ideoineet ja valmistelleet SM-kilpailuja ja Ensiapuseikkailua jo lähes vuoden. Olen varma, että tapahtumasta tulee upea kokemus vapaaehtoisille sekä yleisölle, iloitsee Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piirin ohjelmapäällikkö Minna Rautanen. Vapaaehtoiset toimivat tapahtumassa mm. potilaina, tuomareina, rakentamisen ja logistiikan tehtävissä, ruokahuollossa ja viestinnässä.

Lisätietoja: ohjelmapäällikkö Minna Rautanen, 020 701 2404 / minna.rautanen(at)punainenristi.fi