Koulutuksen järjestäjille

Janne Leskinen
Kuvaaja: Janne Leskinen
"Humanitäärisen oikeuden roolipeli Syndalenissa"

KOULUTUSTEN JÄRJESTÄMINEN ON YHTEISTYÖTÄ 
Hyvän koulutuksen järjestäminen vaatii tiivistä yhteistyötä niin Punaisen Ristin osastolta tai Vapaaehtoisen pelastuspalvelu -verkoston paikallistoimikunnalta, muilta vastuuvapaaehtoisilta, kouluttajilta kuin piiriltäkin. Pääset tutustumaan alla olevan liitteen kautta Punaisen Ristin Keski-Helsingin osaston käytössä olleeseen tapaan järjestää koulutuksia. Niin lähikoulutusten järjestäminen kuin myös etäkoulutukset verkossa vaativat yhteistyötä useiden eri toimijoiden kesken. Voit myös hyödyntää koulutuksen järjestäjän muistilistaa

Jos tarvitset tukea koulutusten suunnitteluun, haluat ilmoittaa osastosi koulutuksesta tai sinulla on kysyttävää koulutuksista tai kalenterista, ota yhteyttä Helsingin ja Uudenmaan piirin koulutustoiminnan asiantuntija Emilia Jokiahoon, puh. 040 594 8142, sähköposti emilia.jokiaho@punainenristi.fi tai järjestöassistentti Kerstin Kikka Österlundille, puh. 040 162 6002, sähköposti kerstin.osterlund@punainenristi.fi.  

KOULUTUSTEN KOONTITAULUKKO KOULUTUSTEN KOORDINOINTIIN
Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piirin kanssa yhteistyössä järjestetyt vapaaehtoiskoulutukset löytyvät  koontitaulukosta, joka on tarkoitettu kouluttajille ja koulutusta järjestäville tahoille koulutusten koordinointiin. Taulukosta näet myös seuraavan vuoden koulutukset. HUOM! Jos koneellesi avautuu vanha sivu, valitse refresh/reload (sivun päivitys) tai tyhjennä koneesi selaushistoria ja avaa taulukko uudestaan. 

Vapaaehtoisille tarkoitetut koulutukset ilmoittautumisohjeineen löydät Oma Punainen Risti -tietojärjestelmästä www.oma.punainenristi.fi ja Vapepa-verkoston koulutukset https://vapepa.fi/tapahtumakalenteri/

OHJEET VERKKO- JA ETÄKOULUTUSTEN JÄRJESTÄMISEEN
Täältä löytyvät valtakunnalliset ohjeet ja tallenteet kouluttajien verkko- ja etäkoulutusten ohjeisiin. Myös etäkoulutusten järjestäminen on yhteistyötä. Askel etäkouluttamiseen voi myös tuntua alkuun haasteelliselta, kun se vaatii erilaisia vuorovaikutuksen tapoja. Autamme tarvittaessa piiristä löytämään kouluttajaparin ja tuen myös verkkokoulutuksiin.  

KOULUTTAJIEN YHTEINEN VIESTINTÄ OMASSA
Viestimme kaikkien kouluttajien yhteisistä asioista Oma Punainen Risti -järjestelmän kautta. Saat viestit suoraan sähköpostiisi ja voit tarvittaessa viestiä myös muille kouluttajille, tuoda esiin omia kehitysajatuksia tai vaikkapa etsiä itsellesi kouluttajaparia jollekin kurssille.

Ellet vielä ole ryhmässä ja Oma Punaisessa Ristissä: 
- Aloita luomalla oma profiilisi osoitteessa www.oma.punainenristi.fi
- Kirjaudu sähköpostitse saamasi vahvistusviestin kautta sisään ja valitse ´selaa ryhmiä´
- Liity toimintaryhmään Helsingin ja Uudenmaan piiri, kouluttajat.  

Kaikkien Uusimaalla toimivien kouluttajien yhteistapaamiset järjestetään:
To 30.3.23 klo 18-20, etätapaaminen
To 5.10.23 klo 18-20, lähitapaaminen