Tietoa ensiapuryhmästä

Suomen Punaisen Ristin Kuusankosken osaston ensiapuryhmä on perustettu syksyllä 1961.

Ryhmä kokoontuu pääsääntöisesti tammi-toukokuun ja syys-joulukuun aikana kahdesti kuukaudessa ryhmäiltoihin harjoittelemaan henkilökohtaisia ensiaputaitoja sekä valmiutta toimia ensiapupäivystäjinä.

Toiminnasta kiinnostuneet

Mikäli olet kiinnostunut mukavasta ja hyödyllisestä toiminnasta, tule rohkeasti mukaan vaikkapa ensin vain tutustumaan toimintaamme. Jatkossa, jos sinulla riittää kiinnostusta, voit kauttamme kouluttautua toimimaan ensiapupäivystäjänä. Mukaan tulo ei edellytä mitään voimassa olevia ensiapukoulutuksia eikä sinulta myöskään vaadita mitään sitoutumista ryhmän toimintaan, vain kiinnostus hyvän harrastuksen piiriin riittää. Tule käymään ryhmäilloissa, toimintasuunnitelma näkyy tämän osion alla, tai ota muuten yhteyttä, niin kerromme asiasta lisää.

Ensiapupäivystykset

Ensiapupäivystyksiä teemme erilaisissa tapahtumissa pääsääntöisesti Kouvolan alueella. Tapahtuman ennakkotietojen pohjalta teemme päivystyksestä riskikartoituksen ja tarjouksen ensiapupäivystyksen järjestämisestä. Päivystyksistä saatuja korvauksia käytetään ensiapuryhmäläisten kouluttamiseen, varusteiden hankintaan ja ylläpitoon sekä toiminnan kehittämiseen, päivystäjät eivät saa rahallista korvausta toiminnasta itselleen.

Kaikilla ensiapupäivystäjillä on voimassa vähintään Punaisen Ristin EA2-kurssi sekä päivystysensiapukurssi. Päivystäjien hätäensiaputaitojen osaaminen varmistetaan vuosittain toteutettavalla testauksella.

Ensiapuryhmä toimii myös osana Vapaaehtoista Pelastuspalvelua viranomaisten apuna etsinnöissä ja muissa avustustilanteissa.

Mikä olet kiinnostunut toiminnasta tai tarvitsette ensiapupäivystystä tapahtumiinne: ota yhteyttä 0400 650 529 / Harri Ihalainen tai sähköpostilla: harri.ihalainen@pp.inet.fi.