Keskisuomalaiset yritykset auttaneet ennätyksellisesti Punaisen Ristin kautta

Kuva: Keskimaa.
Kuvaaja: Kuva: Keskimaa.
"Keskimaan Ilo auttaa -kampanjan avulla Punaisen Ristin vapaaehtoiset ilahduttivat satoja yksinäisiä vanhuksia."
Tero Hintsa
Kuvaaja: Tero Hintsa
"LähiTapiolan Defi-lahjoitus tuo turvaa moniin paikkoihin Keski-Suomessa."

Tänä vuonna yritykset ovat Keski-Suomessa antaneet Punaiselle Ristille historiallisen määrän lahjoituksia, jotka on ohjattu ikääntyneiden, sairauskohtauksen saaneiden ja lapsiperheiden tukemiseen.

Punaisen Ristin Länsi-Suomen piiri toimii Keski-Suomen, Keski-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan maakunnissa. Erityisesti keskisuomalaiset yritykset ovat tänä vuonna löytäneet Punaisen Ristin auttamisen yhteistyökumppanina. Apu on ohjattu ikääntyvien yksinäisyyden lievittämiseen, henkien pelastamiseen ja pienituloisten lapsiperheiden tukemiseen Keski-Suomen maakunnassa. Yritysten yhteiskuntavastuullinen osallistuminen on kasvanut myös valtakunnallisesti.

"Yhteiskuntavastuun kasvu on mahdollistanut yhä useamman ihmisen auttamisen. Erityisesti Keski-Suomi on noussut esille poikkeuksellisen aktiivisena yhteiskuntavastuullisena maakuntana", Punaisen Ristin Länsi-Suomen piirin toiminnanjohtaja Pekka Annala kertoo.

Yritysten kampanjat osoitus yhteiskuntavastuusta

Monet yritykset ovat tukeneet Punaisen Ristin toimintaa kuluneen vuoden aikana muun muassa erilaisten kampanjoiden kautta.

"Olemme erittäin tyytyväisiä yritysten haluun auttaa suomalaisia. Vuoden aikana yritykset ovat kiinnostuneet etsimään uusia ja itselleen sopivia tapoja yhteiskuntavastuun kantamiseen. Tämä on avannut mielenkiintoisia auttamisen mahdollisuuksia", Pekka Annala pohtii tyytyväisenä.

Merkittäviä tukia Keski-Suomessa ovat tänä vuonna olleet muun muassa LähiTapiola Keski-Suomen lahjoitus, Keskimaan Ilo auttaa -kampanjan lahjoitus ja vuosittaiseen Hyvä Joulumieli -keräykseen osoitetut varat

LähiTapiola Keski-Suomi on yhteistyössä Punaisen Ristin kanssa koko vuoden ajan järjestänyt hätäensiapu- eli Sankarikoulutuksia aikuisille ja kouluttanut peruskoululaisia auttamaan onnettomuustilanteissa. Jouluna LähiTapiola Keski-Suomi haluaa vielä tukea keskisuomalaisten henkien pelastamista sydänpysähdyksissä. 11 000 euron lahjoituksella on hankittu neljä defibrillaattoria paikkoihin, joissa kokoontuu paljon ihmisiä.

"Defiblilaattoreita tullaan lahjoittamaan esimerkiksi Jyväskylän Matkakeskukseen ja Laajavuoren hiihtokeskukseen. Helppokäyttöisellä defibrillaattorilla eli sydäniskureilla periaatteessa kuka tahansa voi poistaa elottoman ihmisen sydämestä sen pysäyttäneen vaarallisen kammiovärinän", kertoo ensiaputoiminnan asiantuntija Virve Karling.

Keskimaa on puolestaan lahjoittanut 32 000 euroa ikääntyvien yksinäisyyden lievittämiseen Ilo auttaa -kampanjallaan. Käytännössä lahjoituksen avulla on hankittu joululahjakassit 500:lle ikäihmisille, jotka ovat Punaisen Ristin ystävätoiminnan asiakkaina.

"Lahjoitus tukee konkreettisesti vapaaehtoistoimintaa. Ystävätoiminnan kautta vapaaehtoiset tuovat iloa ja apua yksinäisten arkeen ja Keskimaan lahjoitus mahdollistaa nyt kohtaamisen lisäksi myös aineellisen avun viemisen keskisuomalaisille vanhuksille", sosiaalipalveluiden asiantuntija Susanna Kivisalo iloitsee.

Vapaaehtoiset ovat mukana myös Hyvä joulumieli -kampanjan lahjakorttien jakamisessa. Mannerheimin Lastensuojeluliiton, Punaisen Ristin ja Ylen yhteisellä Hyvä Joulumieli -kampanjalla saatiin hankittua lähes 900 perheelle 70 euron arvoiset ruokalahjakortit.

Auttaa voi ympäri vuoden

Tämän vuoden osalta kampanjoilla Punaiselle Ristille kerätyt tuet on jo jaettu eteenpäin avun tarvitsijoille. Erilaiset keräykset ja kampanjat jatkuvat kuitenkin ympäri vuoden ja niihin voivat osallistua niin yritykset kuin yksityishenkilötkin.

"Yritysyhteistyö on meille elintärkeää. Mitä useampi osallistuu kampanjoihin ja lahjoittaa järjestölle, sitä useampaa me pystymme auttamaan. Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille koko piirin alueella!" toteaa jouluvalmisteluiden keskeltä tavoitettu Pekka Annala.

Suomen Punainen Risti on osa kansainvälistä järjestöä, joka auttaa kotimaassa suoraan ja välillisesti montaa sataatuhatta ihmistä vuosittain: eksyneitä, onnettomuuteen joutuneita, yksinäisiä, työttömiä ja monia muita. Vuonna 2016 Punaisella Ristillä oli 30 000 vapaaehtoista, 82 000 jäsentä, 120 000 säännöllistä lahjoittajaa ja 20 4000 verenluovuttajaa. Punaisen Ristin toimintaa voi tukea lahjoituksilla ja jäsenyydellä.