Kommentoi ensiapupäivystoiminnan laatuohjeita

Leena Koskela
Kuvaaja: Leena Koskela

Nyt sinulla on mahdollisuus kommentoida  ensiapupäivystystoiminnan laatuohjeet 2018 -luonnosta, mikä löytyy alla liitteenä. Lähetä kommenttisi oheisen linkin kautta 12.1.2018 mennessä: https://www.lyyti.fi/questions/ca8c8d40a9

Ketkä luonnosta ovat työstäneet?

Uudistuvia laatuohjeita on työstetty Uudistajat-ryhmässä ja keskutoimitossa Niina Hirvosen toimesta. Piirien ensiapuryhmätoiminnasta vastaavat työntekijät ovat kommentoineet luonnosta muutamien vapaaehtoisten kera. Nyt on aika kuulla kaikkien halukkaiden kommentit, ennen kuin lopullinen versio menee pääsihteerin hyväksyttäväksi alkuvuodesta 2018.

Mikä on Uudistajat -ryhmä?

Ensiapuryhmätoimintaa kehitetään joka piirien alueella ja keskustoimistossa. Jotta vapaaehtoisten kehittämät hyvät toimintamallit ja materiaalit saadaan muidenkin käyttöön, perustettiin valtakunnallinen Uudistajat ryhmä keskustoimiston koolle kutsumana. Joka piiristä on pyydetty yhtä vapaaehtoista edustajaa Uudistajat -ryhmään. Monessa piirissä edustaja on valittu ensiaputoimikunnan/valiokunnan jäsenistä. Piiri on päättänyt oman edustajansa ja varaedustajan. Uudistaja-ryhmä kokoontuu vuosittain kerran teematyöpajaan ja lisäksi se pitää muutaman lynk-kokouksen. Uudistajat -työryhmässä jaetaan eri piirien alueilla kehitettyjä hyviä käytäntöjä ja kehitetään valtakunnallisesti ensiapuryhmätoimintaa. Lokakuussa keskityttiin ensiapupäivystyksen laadun kehittämiseen. Laatuohje, hintasuositus ovat esimerkkejä näistä. Keväällä 2018 esitellään ensiapuryhmien seminaarissa lisää uusia materiaaleja.